ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА У МОСКВИ: Црвени картон покварио проверу

Црвени картон Милана Гајића у 19. минуту потпуно је покварио прву проверу наше фудбалске репрезентације, јер са десет играча нисмо успели да парирамо изузетно мотивисаним фудбалерима Русије.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Само до искључења Гајића „орлови“ су деловали и стајали добро на терену, а у даљем току „зборнаја“ је била та која је и диктирала темпо. Ми смо се претежно бранили, а у другом делу све до последњег минута нисмо успели да угрозимо голмана Софанова. Без обзира на све пораз од четири гола разлике мора да забрине.   

Додуше, доборо смо отворили утакмицу у првих петнаестак минута, били смо бољи тим, имали више лопту у својим ногама, а Живковић је имао и сјајну прилику, тукао је неометан са петнаестак метара, али нажалост поред гола. У јеку наше добре игре Руси су извели контру и Хлушевич се нашао сам испред Петровића, а када се припремао да шутира с леђа га је руком повукао Гајић. Дилеме није било - био је то чист пенал. О онда у једном тренутку се веровало да је руски фудбалер у недозвољеној позицији, међутим, после ВАР контроле испоставило се да нема офсајда, а како је наш фудбалер био последњи човек одбране турски судија Кардешлер показао му је црвени картон. Пенал је Антун Миранчук успео да претвори у погодак, мада је Петровић имао руку на лопти.


Сјајна атмосфера

 Атомсфера на стадиону „Лав Јашин“ била је сјајна,трибине су биле попуњене до последњег места, а гледаоце су пре меча забављали познати руски певачи, химне су певали оперски уметници, док је почетни ударац извео наш глумац Милош Биковић који је у Русији једнако популаран. И у полувремену гледаоце су имали забавни програм.  


 Наравно, после искључења Гајића слика на терену се потпуно променула Руси су преузели инцијативу, а ми смо се бранили у зони. Ераковић је отишао на позицију десног бека, а Здјелар на место штопера. После десетак минута игре са фудбалером више Руси су постигли и други погодак. Било је то после прекида, лопта је некако пала у петерац, а ту се нашао центархалф Осипенко и погодио је мрежу.

 Тек у финишу првог дела успели смо да се адаптирамо на играча мање и извели смо две лепе акције али нисмо имали среће. Прво је ударац Јовића маестрално одбранио Сафанов, а онда је Гаћиновић „маказицама“ промашио гол.  

 Само што је почело друго полувреме Руси су постигли и трећи погодак. Горшков је остао сам на левој страни и лако пронашао Алексеја Миранчука, који је са седам метара погодио мрежу. Потом су Руси погодили и стативу и пречку, а само три минута пре краја Захаријан је са двадесетак метарапогодио нашу мрежу, али на срећу неко од руских нападача био је у офсајду. Али само минут касније Сергејев је са пет метара ставио печат на утакмицу.    

Русија – Србија 4:0(2:0)

МОСКВА: Стадион “Лав Јашин”, гледалаца 25.000, судија: Арда Кардешлер (Турска), стрелци: Ан. Миранчук (из пенала) у 22. Осипенко у 32. и Ал. Миранчук у 53. и Серегејев у 91. минуту. Црвени картон: Гајић (Србија) у 19. минуту.

РУСИЈА: Сафонов 7– Волков 6,5(Горшков 7), Сиљанов 6, Осипенко 7, Хлусевич 7– Хлебов 7, Баринов 6,5 (Захаријев), Ан. Миранчук 7 (Сергејев) – Обљаков 6,5 (Ал. Миранчук 7), Головин 8 (Зинковски), Тјукавин 6.5.

 СРБИЈА: Петровић 6 – Гајић -, Ераковић 5,5, Павловић 6, Младеновић 5,5 (Костић)– Здјелар 6 (Машовић), Лукић 6, -Гаћиновић 5,5 (Мијаиловић), Тадић 6(Митровић 5), Живковић 5,5(Миленковић – Савић 6) – Јовић 5,5 (Самарџић).

Г. Ковач  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести