ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ: ,,Канаринцима" са беле тачке измакао бод

Фудбалери Новог Сада изгубили су од Смедерева у 25. колу Прве лиге Србије.
1
Фото: Новосадски тим доживео неуспех, фото: Ј. Грлић

Обе екипе су играле нападачки од првог минута, са много трчања и контри. Нешто конкретнији били су гости, а најопaснији је био нападачки двојац Абидеми Локоса и Немања Обрадовић. У 26. минуту сјајно је, са ивице шеснаестерца шутирао везиста домаћих Милан Гвозденовић, али је Страхиња Јовић одлично интервенисао. Гости су до предности стигли са ,,креча" у 30. минуту управо преко Немање Обрадовића. Један од дефанзиваца ,,канаринаца" је несмотрено реаговао и срушио Обрадовића, а овај је био прецизан са беле тачке. Пет минута касније казнени ударац и за Новосађане. Голман Смедерева Страхиња Јовић срушио је Луку Сердара у свом шеснаестерцу, али је потом и одбранио пенал Александру Станисављевићу, па је остало 0:1.

Играло се жустро и у наставку, лопта је мало времена проводила на средини терена и оба тима су стварала шансе из контри. Солидну прилику имали су домаћи у 64. минуту када је Мабула Алфонс након сјајне лопте Луке Сердара центрирао, на лопту је натрчао Итан Дервиши, али ју је главом пребацио преко гола. Средином другог дела играло се само на половини Смедеревљана који су се грчевито бранили. Притискали су Новосађани до краја, али су гости издржали све налете и тријумфовали.

Нови Сад - Смедерево 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион ЧСК-а, гледалаца: 300. Судија: Вукадиновић (Ниш). Стрелци: за Нови Сад, а Обрадовић у 30. (п) за Смедерево. Жути картони: Врекић (Нови Сад), а Петронијевић, Јовић, В. Илић, Чижик (Смедерево).

НОВИ САД: Пушкић 6,5, Рац 6, Сердар 7 (од 65. Милосавић), Пашагић 6,5, Станисављевић 5,5 (од 44. Дервиши), Алфонс 7 (од 65. Ј. Илић), Маига 6,5, Благојевић 7, Мандић 6 (од 72. Врекић), Гвозденовић 6,5, Б. Марковић 6,5 (од 72. Варга).

СМЕДЕРЕВО: Јовић 7, Костић 6,5, Јевремовић 6, Петронијевић 6,5 (од 66. Ћорковић), Димитријевић 7, Јанковић 6,5 (В. Илић), Зувић 6,5 (од 66. Л. Марковић), Обрадовић 7,5, Панић 6,5, Локоса 7 (од 70. А. Марковић), Јовановић 6,5 (од 66. Чижик).

В. Гвозденовић

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести