ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ Нова победа Новосађана, пао Текстилац (фото, видео)

После лидера, тима ОФК Београда, Младост ГАТ је била боља и од екипе Текстилца на гостовању у Оџацима, показујући да силно жели да стигне до луке сапаса, односно опстанка у Првој лиги Србије.
Дневник/В. Фифа
Фото: Дневник/В. Фифа

Чак четири добре шансе имала је екипа из Новог Сада у првих 45 минута, али три пута Ђорђе Шушњар, а онда и Немања Илић, нису успели да савладају расположеног голмана Бојана Браћа.

Наставак је почео приликом за Текстилац, коју је успео да неутралише голман Младен Живковић, а већ у следећем нападу, играо се 48. минут, Младост ГАТ је повела. Погрешио је до тада најбољи појединац сусрета Бојан Браћ, којем је лопту одузео Шушњар и одлично пронашао Драгана Кокановића, а овом није било тешко да затресе мрежу Оџачана. Наставила је екипа из Српске Атине с нападима, па је у 53. Даничић шутирао с левог бока, замало поред стативе. Исти играч је, непуна три минута касније, лепо прошао, вратио лопту до Миљана Вукадиновића, а овај је повисио вођство свог тима на 2:0.

Фото: Дневник/В. Фифа

Непрепознатљиво је деловала екипа Текстилца, па је разочарана публика после тог тренутка почела да напушта Градски стадион. То као да је деловало на Оџачане, па је у 68. минуту Иван Давидовић постигао ретко леп погодак, ударцем с преко 20 метара. Пробудили су се домаћи, чешће су били у офанзивним акцијама, али нису успевали да створе изгледнију шансу, па су се на крају победи радовали фудбалери Младости ГАТ.

Фото: Дневник/В. Фифа

Текстилац – Младост ГАТ 1:2 (0:0)

ОЏАЦИ: Градски стадион, гледалаца: 600, судија: Предраг Симић (Ужице). Стрелци: Давидовић у 68. за Текстилац, а Кокановић у 48. и Вукадиновић у 56. минуту за Младост ГАТ Жути картони: Јочић, Васић (Текстилац), Јокић, Даничић (Младост ГАТ).

ТЕКСТИЛАЦ: Браћ 6, Луковић 5,5, Средојевић 6, Марјановић 6,5, Димковић 5,5, Јочић 5,5 (Станковић 6), Васић 5 (Чордашић 6), Давидовић 6,5, Стојановић 5,5, Марковић 5,5 (Зличић 6), Коџић 6.

МЛАДОСТ ГАТ: М. Живковић 6,5, Танасин 6,5, Илић 6,5, Дробњак 7 (Бугарин 6), Видовић 6 (Даничић 6,5), Митошевић 6 (Бабић 6), Јокић 6,5 (Поповић 6), Ђуричин 6 (К. Живковић 6), Кокановић 7, Вукадиновић 6,5, Шушњар 6,5.

Фото: Дневник/В. Фифа

А. Предојевић

С. Јовин

Фото: Дневник/В. Фифа

Пласман обезедио Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести