СРПСКА ЛИГА ГРУПА ВОЈВОДИНА Козара - Слобода 2:2

Актери овог комшијског традиционалног дербија одиграли су по први пут меч у Српској лиги Војводине од како се у истом такмичењу.
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Козара - Слобода 2:2 (0:0)

БАНАТСКО ВЕЛИКО СЕЛО: Стадион Козаре, судија: Богичевић (Зрењанин). Стрелци: Н. Ђаковић у 59. и Т. Бјелановић у 69. (из пенала) за Козару, а Цвијановић у 54. и Мисић у 80. минуту за Слободу. Жути картони: Бунић, М. Лисица (Козара).

КОЗАРА: М. Ђаковић 7, Мастило 7, Руњевац 7, Т. Бјелновић 7, М. Бунић 7 (М. Лисица), Мирчета 7 (Д. Бјелановић), Н. Ђаковић 7, Ћирић 7, Нешић 7, Вокић 7 (Чуданов), Божић 7.

СЛОБОДА: Живков 7, Ратко 7 (Рељић 7), Јовандић 7, Ћулибрк 7, Галић 7, Цвијановић 8, Гавриловић 7 (М. Зечевић), Ж. Попов 7, Савић 7 (Мисић 7), Ђ. Поповић 7, Врбачки 8.

Актери овог комшијског традиционалног дербија одиграли су по први пут меч у Српској лиги Војводине од како се у истом такмичењу.  У 7. минуту домаћин је имао две прилике које није искористио.мало касније после слободног ударца оштро је шутирао Невен Ђаковић али није погодио циљ и лопта је завршила у корнеру.

У 28. минуту Врбачки је шутирао а лопта сее од супротне стативе одбила се у поље. У 38. минуту гости су имали прилику, да би у последњим тренуцима Ћирић шутирао преко пречке.

За разлику од првог дела када су мреже мировале, у наставку је било четири погодка по два у мрежи оба противника. Гости из Нових Козараца повели су погодком Петра Цвијановића у 54. минуту. Он је  искористио добар продор Врбачког и погодио циљ. У 59. минуту после  корнера највиши је  био Невен Ђаковић и главом са петерца погодио мрежу голмана Живкова.

У 69. минуту створена је гужва у казеном простору гостију, после којег је судија  показао на белу тачку. Сигуран реализатор најстроже казне био је Теодор Бјелановић. После тога развила се велика борба, гости су били агилнији. У 80. минуту Ђура Поповић извео је корнер, лопта је просто дотакла гостујућег резервиста Милана Мисића и завршила у мрежи голмана Ђаковића.  

      М. С.

 

Бечеј – Тиса 1:1 (1:0)

БЕЧЕЈ: Градски стадион крај Тисе. Судија: Гњатовић (Нови Сад)7. Стрелци: Нијемчевић у 44. за Бечеј, а Боршош у 84. минуиту за Тису. Жути картони:Остојић и Воргучин (Бечеј), а Нађ и Црквењаков (Тиса).

БЕЧЕЈ: Пушкић 6,5, Воргучин 6,5, Вајић 6, Остојић 6, Ловре 6, Тутњевић 6, Павловић 6,5, Крајиновић 6 (од 60. Куртиши 6), Митровић –(од 32. Кобиљски 6),Нијемчевић 6,5 (од 75. Васиб -)

ТИСА: Тасић 7, Цетина 6 (од 75. Пејовић -), Н. Ивановић 6, Киш 6, Томишић 6, Нађ 6 (од 75. Боршош -), Золнајић 6,5, Кукољ 6 (од 60. Ђоровић 6,5), Орчић 6 (од 46. Црквењаков 6,5), Матијашевић 6, Ћовин 6,5.

Потиски дерби завршен је без победника. Према виђеном на терену, три бода, заиста, није заслужила ниједна екипа, јер су играли испод нивоа српсколигашког фудвала.

Гости у првом полувремену ниједанпут нису угрозили голмана Пушкића, а домаћин је само припретио преко Митровића у 20. минуту и његове замене Кобиљјског у 34. минуту. Међутим, у самом финишу првог полувремена је дошло до промене резултата. Владан Воргучин је у 44. минуту шутирао искоса са десне стране, голман Тасић кратко одбио, а Синиша Нијемчевић све пратио и поклон лопту сместиоу мрежу. .

У наставку су Бечејци боље отворили утакмицу,али Кобиљски у 47, Павловић у 49. и Воргучин у 58. минуту као да су гађали голмана Тасића. Последњи х пола сата припала су гостима. Прво је Матијашевић пукушао у 65, онда је Ђоровић минут касније, а у 72. минуту је Ћовин био у изгледној прилици, али је његов шут одбрабио Пушкић. У 74. минуту штопер Ибановић је промашио гол. А онда стиже казна,  а награда за еипу из Адорјана. Резервиста Боршош је после центаршута са десне стране спровео лопту у мрежу.  

В. Јанков

 

Раднички (С) - Борац 2:1 (1:1)

СОМБОР: Градски стадион, судија: Ђумић. Стрелци: Швељо у 39. (из пенала) и Антонић у 84. за Раднички, а Галић у 45.минуту (из пенала) за Борац. Жути картони: Рајковача, Вемић, Швељо (Раднички), а Павловић (Борац).

РАДНИЧКИ: Пехиљ (Ићитовић), Свитић (Антунић 7,5, Лазић), Швељо 7,5, Терзић 7,5, Младеновић 6,5, Славуљица 7, Анђић 6 (Вемић 6,5), Димитрић 6,5, Поповић 7, Молнар 6,5 (Рајковача 6,5), Бороњић 7.

БОРАЦ: Брковић 7, Марковић 6, Мићић 6 (Мијатовић 6), Колумија, Петровић 6, Качаревић 6, Павловић 6 (Николић), Гавриловић 6,5, Ђурић (Павлов 6), Радовић 6 (Секулић), Младеновић 7, Галић 7.

Првих 45 минута на градском стадиону у Сомбору биће упамћено по три пенала. Први пенал арбитар Ђумић показао је у 13. минуту када је голман Брковић био принуђен да обори младог Терзића који је одузео лопту Колумији и кренуо према празном голу. Казнени ударац слабо је  извео Анђић, односно голман гостију Брковић је зауставио ударац.

У 39. минуту нови казнени ударац за домаћина. Швељо је био оборен од стране Павлова, па је арбитар досудио други пенал за домаћина, а овога пута Швељо је био прецизан. Када се очекивао одлазак на одмор Сомборци су на средини терена изгубили лопту, она је дошла до Стеван Младеновића који је избио сам испред голмана Пехиља, а Немања Млаедновић га је оборио с  леђа. Сигуран са беле тачке био је Галић.

У другом полувремену  играло се растрзано. Домаћи у жељи да дођу што пре до вођства Међутим све до 84. минута није било поготка, а онда је Антунић примио лопту у казненом простору Борца и са неких седам метара савладао Брковића.

      Ј. Бањац

 

Први мај - Феникс 2:0 (1:0)

РУМА: Стадион Првог маја, судија  Ранисавић (Сремска Митровица).Стрелци: Машић у 41. и Алексић у 61. минуту.Жути картони: Ступар, Крстић (Први мај), Дамњановић (Браство).

ПРВИ МАЈ: Петровић 7, Симеуновић 8, Гавриловић 7, Ступар 7, Алексић 7 (Крстић), Милојевић 7 (Живковић), Илић 7,  Машић 7, Радишић 8, Стојановић 7, Зец 7 (Нинковић).

ФЕНИКС: Милиновић 7, Пејић 7, Дамњановић 7 (Благојевић), Симеуновић 7 (Милутиновић), Милаковић 7 (Видовић), Јованић 7, Нинковић 7, Секулић 7, Мандћ 7, Зејић 7 (Матовић), Павловић 7 (Јеловић).

У првом полувремену ривали су одиграли доста добру и борбену утакмицу. Домаћини су, ипак, повели у 41.минуту преко. Машића. 

У другом полувремену бржи од комплетне одбране гостију био је Алексић.   

  Ј. Ђорђевић

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести