Суперлига Србије: Маричић донео победу Спартаку

Фудбалери Спартака остварили су вредну победу на стадиону у Кули, савладавши скромну екипу Динама из Врања са 2:0.
maricic spartak
Фото: Двоструки стрелац Душан Маричић, фото: ФК Спартак

Вредну због бодова и као и због повратка самопоуздања, али су до ње дошли игром која ће брзо бити заборављена. Није деловало тако, јер већ у 8. минуту домаћин је стогао до вођства. Слободан ударац  са око 20 метара извео је Чечарић, његов шут блокира је један играч Динама, лопта се одбила до слободног Марчића који ју је са 5-6 метара послао у мрежу немоћног Ђурића.Након тога домаћин у првом полувремену није покзао готово ништа.. Што се гостију тиче, најближи голу били су у 24. минуту када је након центаршута Вукајловића Сурака главом захватио лопту са десетак метара, али је Перић избио у корнер.

У другом делу иста слика. Они који нису видели водећи гол домаћина у наставка су имали репризу. Слободан ударац са око 23 метра поново је извео Чечарић, шутирао је по земљи, лопта се одбила од зида гостију, стигла до слободног Марчића који са седам метара погодио мрежу Ђурића за 2:0. Након овог гола лакнуло је Суботичанима, који су у наставку сусрета из неколико контри могли и до убедљивије победе. Најближи голу били су Денковић у 71. минуту када је након центаршута Ђенића са  три метра пребацио празан гол, као и Шимура у 76. минуту када је шутирао ка  празној мрежи гостиј, али је са гол линије лопту у корнер  избио Недељковић.Овом победом Суботичани су сада у далеко лагднијој ситуацији и свакако да сада лакше дишу.

Ђ. Бојанић

Спартак ЖКДинамо 2:0 (1:0)

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 300. Судија: Лукић (Београд). Стрелац: Марчић у 8. и 52. минуту. Жути картони: Јочић, Текијашки, Ђенић, Дунђерски ( Спартак Ждрепчева крв), Станковић, Ђуришић, Лалатовић, Павишић и Фру ( Динамо).

СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ: Перић -, Шимура 7, Јочић 6, Текијашки 7, Ђенић 7 ( од 80. Вукчевић -), Милошевић 6, Дунђерски 6, Обрадовић 6 ( од 46. Денковић 6), Чечарић 7, Марчић 8 ( од 90. Шоу -) и Ћаласан 7.

ДИНАМО: Ђурић 6, Станковић 6, Стевановић 6, Вукајловић 6, Ђуришић 6 (од 53. Лалатовић 6), Димитров 6, Сурака 6, Недељковић 6, Стојковић 5 ( од 46. Ђокић 6), Стевановић 6 и Павишић 6 ( од 60. Фру 5).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести