У РАДУЛОВИЋУ НАВИЈАЧИ ПРЕПОЗНАЛИ ЧУМИЋЕВОГ НАСЛЕДНИКА Воша се вратила, то је најважније

Војводина је у минулим утакмицама на Карађорђу начинила значајан позитиван искорак и у погледу игре с једне, али и у резултатском смеру с друге стране.
ФК Војводина/Андрија Радуловић
Фото: ФК Војводина/Андрија Радуловић

У том срећном споју игре награђене резултатима који обећавају, читав тим се легитимисао као колектив коме је место у делу табеле где се европске визе деле. У кругу играча који су се истакли појединачним учинком, упркос чињеници да тренер Поповић инсистира на тимском моменту, свакако је и дојучерашњи Звездин члан Андрија Радуловић. Тек што је прославио 21. рођендан, а већ је прихваћен као наследник љубимца навијача, капитена Николе Чумића.

-Нисам потпуно задовољан својим учинком, могло је и боље – скромно је сопствени учинак оценио Радуловић. – Најбитније је, међутим, да екипа игра добро и да смо везали две победе заредом. У правом тренутку ухватили смо ритам, који улива самопоуздање, толико неопходну особину у спорту, нарочито пред тешка искушења, какво је наше предстојеће гостовање у Новом Пазару у суботу. Знамо шта нас чека, упознати смо и са атмосфером на трибинама, нарочито од када су Новопазарци најавили европске амбиције са респектабилним појачањима ове јесени.

У последњих пет утакмица, од девет, колико је пута био у саставу Војводине на првенственим утакмицама, Радуловић се усталио на позицији уз десну аут линију. Постигао је један гол, асистирао је два пута саиграчима, али су његови центаршутеви у противнички шеснаестерац утицали на утисак о значајном појачању новосадског суперлигаша.

-  Сазнање да сам прихваћен од навијача представља значајн мотив да будем још бољи – каже наш саговорник. – Конкуренција на месту у саставу које ми је поверено је врло квалитетна. То је још један разлог више да из утакмице у утакмицу дајем све од себе. Војводина је велики клуб, то није фраза и потребан јој је велики ростер на путу ка циљу, који је постављен високо. Ми смо лоше стартовали у сезони, распоред је био такав да нисмо успели да одговоримо на изазове два наша најбоља клуба и европски Апоел. Није било лако на путу повратка, али захваљујући стрпљењу тренера Поповића и вери да вредимо много више од тренутних резултата сада смо на путу какав смо желели, а навијачи очекивали од нас.

Подсећамо Радуловића на то да је он у прелазном року ишао у супротном смеру од устаљеног трансфер правца на релацији Нови Сад – Београд. Члан младе репрезентације Црне Горе, међутим, није се двоумио ни једног тренутка, док је размишљао о наставку каријере.

-Још док сам био у Сурдулици на позајмици, као Звездин играч, разговарао сам са људима из Војводине. Желео сам да дођем у Нови Сад, али нисам био сигуран какав ће став заузети Црвена звезда. На задовољство свих страна, договор је постигнут и ја сам ту где сам и желео да будем. Убеђен сам да сам добро одабрао и да ћу, играјући у Војводини, успети да напредујем у сваком погледу – завршио је разговор за Дневник рођени Которанин Андрија Радуловић, који осим 10 наступа у црногорским селекцијама различитог узраста, има и осам наступа у српским селекцијама до 17 и до 20 година.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести