ВОЈВОДИНА ОДРАДИЛА ПРВИ ТРЕНИНГ Веће амбиције у првенству које следи

У Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ све ЈЕ било ужурбано, па и, у неку руку, свечано. Права летња температира од преко 30 степени по Целзијусу, дочекала је фудбалере Војводине на прозивци, а онда и првом тренингу.
С
Фото: А. Предојевић

Окупили су се Новосађани уз јасну жељу да им ново првенство донесе боље резултате од претходног, а међу присутнима били су и новајлија Асмир Кајевић, као и Ђорђе Црномарковић, који би ускоро требао да потпише уговор с црвено-белима. Оправдано су недостајали репрезентативац Србије Никола Чумић и члан државног тима Малија Мамаду Траоре, који ће се нешто касније прикључити саиграчима.

На списку кандидата за тим нашло се чак 41 име, а спортски директор клуба Марко Јовановић и шеф стручног штаба Радослав Батак напоменули су то да ће на припреме на Мариборско Похорје 1. јула путовати њих 28. До тада ће, дакле, струка морати да искристалише оне на које рачуна за нову сезону и због тога Војводина ће у првом делу уз Новом Саду одиграти две контролне утакмице.

Фото: А. Предојевић

-Играчи су имали довољно времена да се добро одморе – рекао је Марко Јовановић. – Појединци су добили позиве из својих репрезентација, то су Чумић и Траоре, па ће тренер Батак да донесе одлуку када ће се они прикључити раду. Кренули смо с тренинзима, момцима неће бити лако током припрема, а могу да им пожелим толико да их послужи здравље и да имају више успеха него у прошлом првенству. Жеља нам је да будемо степеницу више, јер имали смо веће амбиције од петог места које смо освојили. Лане смо кренули практично од нуле, а ривали су имали континуитет у раду и то је могло и да се примети. Сада смо и ми стекли континуитет и, уз пар појачања, сигурно је да нам је основна жеља да се попнемо коју степеницу више и вратимо Војводину тамо где и припада.

Радослав Батак је истакао своју и клупску намеру да посебно место посвете младићима пониклим у клупској омладинској школи „Илија Пантелић“.

-Брзо је прошао одмор и активно смо га искористили – истакао је тренер Новосађана. – У наредној сезони желимо да начинимо корак унапред, али и да наш клуб буде познат по својим младим играчима. Намера нам је да их промовишемо, али ће то да зависи највише од њих самих, односно од тога како ће се уклопити у рад и колико су спремни на одрицања. Од првог дана бићемо максимално усредсређени на оно што радимо и на основу тога поставићемо

такмичарске циљеве. Намера нам је да, уз бољи пласман и играње доминантније улоге у нашем првенству, оставимо што бољи утисак и у Европи, јер Војводина за то има услове и то заслужује.

Током први десетак дана одиграћемо две контролне утакмице, како бисмо дошли до бројке од 28 момака који ће да путују у Словенију. Млади играчи морају да буду стрпљиви и прате свој биолошки развој и, уколико сада не добију прилику, да остану мотивисани и посвећени циљу који пред себе поставе.

И стручни штаб појачан је за неколико познатих имена.


Списак играча

На списку играча који су тренутно под уговориом с Војводином налазе се: Лазар Царевић, Немања Тороман, Ранко Пушкић, Марко Бјековић, Милан Лазаревић, Филип Антонијевић, Игор Јеличић, Немања Љубисављевић, Мамаду Траоре, Ђорђе Црномарковић, Асмир Кајевић, Мирко Топић, Владимир Милетић, Радомир Милосављевић, Александар Буснић, Дејан Зукић, Урош и Немања Николић, Филип Малбашић, Никола Чумић, Ив Бараје, Урош Кабић, Иван Вукчевић, Михајло Ивановић, Милан Вуидаков, Синиша Тањга, Лукијан Абаџија, Милан Ковачев, Драган Кокановић, Милош Поповић, Вања Апостоловски, Урош Пауновић, Марко Керкез, Лука Дробњак, Лазар Јовановић, Стефан Букинац, Урош Витас, Стефан Ђорђевић, Огњен Богуновић, Бранислав Миланов и Вук Бранковић.


-С нама је сада Саво Павићевић, такође некадашњи играч Војводине, који ја са мном радио и у Нишу. У раду на физичкој припреми ту је млади Лука Миљевић из омладинске школе, као и Бојан Незири, такође из омладинског погона. Сви они добро знају шта рад у Војводини значи и Нкоји су императиви, па смо их, сходно томе, и бирали. Знам да ће сви они да покажу најпре људски, а онда и фудбалски квалитет који несумњиво поседују – нагласио је Радослав Батак.

Планирано је да током припрема у Словенији Новосађани одиграју четири контролне утакмице и на Похорју ће остати до 15. јула.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести