АУ, КАКВА ИМЕНА Кошаркашки савез САД објавио шири списак играча за Олимпијске игре

ЊУЈОРК: Кошаркашки савез Сједињених Америчких Држава објавио је данас шири списак играча, који конкуришу за место у тиму на предстојећим Олимпијским играма у Паризу, саопштено је на званичном сајту НБА лиге.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Ashley Landis) - Ентони Дејвис и Леброн Џејмс

На списку се налази 41 кошаркаш, а играче је изабрао извршни директор мушке репрезентације САД Грент Хил. У саопштењу се наводи да ће се списак скраћивати како се буде ближио почетак ОИ у Паризу.

На списку су: Бем Адебајо, Џерет Ален, Паоло Банкеро, Дезмонд Бејн, Скоти Барнс, Девин Букер, Микел Бриџис, Џејлен Браун, Џејлен Брансон, Џими Батлер, Алекс Карузо, Стефен Кари, Ентони Дејвис, Кевин Дурент, Ентони Едвардс, Џоел Ембид, Дерон Фокс, Пол Џорџ, Ерон Гордон, Тајрис Халибартон, Џејмс Харден, Џош Харт, Тајлер Хиро, Џру Холидеј, Чет Холмгрен, Брендон Инграм, Кајри Ирвинг, Џерен Џексон, Кем Џонсон, Вокер Кеслер, Кавај Ленард, Демијан Лилард, Донован Мичел, Крис Пол, Боби Портис, Остин Ривс, Данкан Робинсон, Џејсон Тејтум, Дерик Вајт, Треј Јанг и Леброн Џејмс. Репрезентацију САД ће предводити селектор Стив Кер из Голден Стејта, а његови помоћници биће Марк Фју са Универзитета Гонзага, Тајрон Лу из Лос Анђелес Клиперса и Ерик Сполстра из Мајамија.

"САД могу да се похвале невероватним кошаркашким талентом и одушевљен сам што су многе суперзвезде изразиле интересовање да представљају нашу земљу на ОИ. Привилегија је изабрати тим који ће нам помоћи да остваримо циљ и поново будемо на олимпијском подијуму. Овај изазовни процес ће се одвијати у наредних неколико месеци док са нестрпљењем очекујемо почетак активности државног тима", рекао је Хил.

ОИ ће бити одржане од 26. јула до 11. августа у Паризу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести