Човић: Нас нико ништа не пита, играћемо због кошарке у Србији

БЕОГРАД: „Нас нико ништа не пита, само одреди где играмо, кад играмо, како играмо, а притом се не размишља да ли је то условно или није”, рекао је председник КК Црвена звезда Небојша Човић.
nebojsa covic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Човић је уочи вечерашњег тренинга саопштио да ће црвено-бели играти на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа, упркос томе што Партизан није санкционосан за прошлогодишње одустајање од Суперлиге.

"Немамо ништа против Ниша, напротив. Дуги низ година смо доле, разумемо шта значи ширити кошарку у Србији. Одлуку коју смо донели, донели смо због кошарке у Србији", рекао је Човић на конференцији за медије.

Он је додао да се мора имати у виду да у Нишу није безбедно, да увек постоји проблем са картама и да Звезда ове године неће играти против Партизана док сви њени навијачи не уђу у дворану.

"Ми имамо 250 карата, ствара се тензија између навијача, који се тамо окупљају. На крају уђу, али нама преседне. То ће се догодити и ове године. Тешко да ћемо ту утакмицу почети ако не буде наших навијача".

Човић је говорио и о порезу и извинио се због грешке када је рекао да клуб дугује 600.000 или 700.000 евра и додао да је информација о дугу од милион евра коју је изнео председник Александар Вучић тачна.

"Нисам узео ПДВ из децембра 2022. године, када смо имали велики прилив од новог спонзора Меридијана. Врло смо захвални држави и председнику Александру Вучићу. Његов приступ, када је спорт у питању, веома је добар. Сви савези су покривени, по питању пореза морамо да будемо сви уравнотежени. Наш дуг за порез се односи на ПДВ, а немате бољи кредит од осам милиона евра дуга за порез", истакао је Човић.

Он је рекао и да ће се направити адекватан договор са Савезом када су у питању играчи за репрезентативне "прозоре".

"Играмо са Албом кад и Србија у Грчкој. Испоштоваћемо стручни штаб, одлука ће бити заједничка. Јуче смо имали дуг разговор са Пешићем, као и директором Тарлаћем. Колико се разумем, ми имамо два меча, једна победа нам је довољна. Мислим да то може реално да се оствари. Кампацо иде да игра за Аргентину, Вилдоза не. Ивановић иде да игра за Црну Гору", истакао је Човић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести