Еврокуп: Кошаркаши Партизана вечерас против Хамбурга

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана вечерас од 20.45 сати дочекују Хамбург у 10. колу групне фазе Еврокупа у хали "Александар Николић".
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

"Оно што су променили у односу на прву утакмицу је да играју различите одбране. Екипа која игра стално у истом ритму, на велики број поена. Изузетно велики број шутева за три поена, сада у неким утакмицама у немачком првенству су шутирали преко четрдесет пута, у Еврокупу им је просек преко 30. Имају једног играча који је на последњој утакмици немачког првенства шутирао 19 пута за три поена. Имао учинак 19-7. После тога иду на офанзивни скок", рекао је тренер Жељко Обрадовић.

У првом овосезонском дуелу сутрашњих ривала, Партизан је славио са 106:97.

"Оно што су променили у односу на прву утакмицу је да играју различите одбране. Мењају, не играју на начин како су то играли у првој утакмици и то је оно о чему би требали да водимо рачуна и да будемо спремни на те њихове одбрамбене замке. После тога, њихова транзиција и одбрана од контранапада. То су услови ако желимо да победимо, те ствари морамо да спречимо", поручио је Обрадовић.

Кошаркаш Урош Трифуновић, који је на претходне две утакмице био капитен екипе, а пред нови дуел у Еврокупу нада се добром издању свог тима.

"Хамбург је екипа која је везала неколико победа у Еврокупу, играју добро у немачкој лиги. Мислим да треба максимално да уђемо у тај меч, као и у сваки други јер су показали да могу да победе свакога у Еврокупу. Дочекујемо их у Пиониру, надам се да ће дворана бити пуна и да ће све бити како треба", истакао је Трифуновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести