ЈОКИЋ И НАГЕТСИ ПРОТИВ МИНЕСОТЕ ИМАЈУ СПЕЦИЈАЛНО ОРУЖЈЕ! Денвер буквално игра на врху!

Кошаркаши Денвер Нагетса иду ка одбрани свог НБА прстена, где ће у полуфиналу конференције играти против Минесота Тимбервулфса, у по многима и "финалу пре финала", с обзиром на то да се ради о две изузетно моћне екипе.
s
Фото: Youtube printscreen/ Denver Nuggets

Денвер је лако славио против Лејкерса са 4:1, док је Минесота још лакше рутинирала Финикс Сансе са 4:0, па ће публика имати праву прилику да ужива у овом мечу, где ће тим из Колорада имати и огромну предност на свом терену.

Наиме, "YahooSport" је темељно обрадио ову тему, а чини се да ће "Mile High City" имати огромну улогу у свему томе. Денвер с поносом на својим дресовима носи или тај натпис или 5.280, што представља надморску висину на којој је град у стопама, што је 1.609 метара.

Самим тим, другим екипама је доста теже за дисање, што представља само бенефит за Нагетсе.

Због тога, доста екипа које дођу у Денвер имају и одређене проблеме, што говори чињеница да су Нагетси прошле сезоне у свом походу на титулу имали скор од 10-1 на свом терену, чиме су дошли до првог прстена у историји франшизе.

Занимљиво је и то да је "нет ратинг", тачније, разлика у поенима на 100 поседа била 8.6 поена боља код куће, него на гостовањима од 1999/2000 сезоне. Што представља и уједно најјачу предност домаћег терена у НБА лиги.

Тим са другом највећом надморском висином је Јута Џез, која се налази на око 1.300 метара, те су због тога Денвер и Јута јединствени.

Да ово није пуко нагађање, говори и то да су Колоради Рокиси, односно, Денвер Бронкоси, као и Колорадо Аваланча доста бољи у трчању на својим стадионима, него на гостовањима. Такође, веома важан фактор је и чињеница да сада људи у Денверу не могу баш често гледати утакмице својим клубова од куће, већ морају на стадионе, што је само допринело читавом развоју и титулама у НБА лиги, али и СуперБоулу.

Нема шта... Денвер има једно невероватно оружје у својим рукама.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести