КОШАРКАШИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ГОСТУЈУ БОРЦУ У АБА ЛИГИ: Да се Жалгирис што пре заборави 

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Жалгириса са 79:74 на гостујућем паркету у Каунасу, у другом колу Евролиге. Црвено-бели су имали контролу 35 минута и плус девет у четвртој деоници, али им ни то није било довољно да надиграју борбеног ривала, који им је и прошле сезоне нанео сличан пораз, преокретом у завршници.
1
Фото: Лука Митровић против Цедевита Олимпије, фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Првотимац Црвене звезде Лука Митровић истакао је да се овакве ствари његовој екипи сада већ по правилу понављају.

– Имам осећај да је пресликана утакмица сваке године овде. Првих пет минута смо заиста лоше одиграли. Знали смо да ће Жалгирис изаћи онако како је изашао, са доста енергије и агресивном одбраном. Нисмо најбоље одговорили, али смо успели да се вратимо и направимо преокрет. Имали смо седам до девет поена предности. Почетак последње деонице је био критичан, у два три минута нам се истопила предност. Они су ту вратили самопоуздање, убацили шутеве и физички су били бољи од нас у тим моментима. То је основни разлог њихове победе – навео је Лука Митровић.

Свестан је Митровић да нема много времена за анализу, с обзиром на то да црвено-беле већ сутра од 18 часова у Чачку очекује дуел против Борца у трећем колу АБА лиге.

– После дуела у регионалном шампионату, следи дупло коло у Евролиги. Основни циљ је да се што боље опоравимо, што боље спремимо за те сусрете и видимо шта је било лоше и поправимо то. Идемо даље, тек је почетак сезоне, утакмице се редају као на траци и нема много простора за радовање или туговање – навео је центар Звезде.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић каже да ће његова екипа данашњи меч против Борца у АБА лиги морати да одигра ангажовано. Ивановић је, такође, истакао важност добре одбране, у настојању да се упише победа у регионалном првенству.

- Чека нас тешка утакмица, не само због тога што смо јуче играли меч у Каунасу, већ због ривала који је одлично отворио сезону, који је добро вођен са клупе, који игра добро, и који ће након уводне две победе играти растерећено, али са пуно самопоуздања-  рекао је Ивановић. - Мораћемо да одиграмо добру утакмицу, ангажовано, уз добру одбрану како бисмо дошли до бодова.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести