Куп Кораћа: Дерби за финале, Мега - Војводина

НОВИ САД: Кошаркаши Црвене звезде и Партизана сутра увече се од 21 сат састају у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа у Новом Саду.
1
Фото: Tanjug/Craig Lašig

Вечити ривали ће одлучити ко ће се за трофеј борити са победником дуела Мега - Војводина, који почиње од 18.30.

Звезда је у Нови Сад стигла без петорице првотимаца који су позитивни на ЦОВИД-19, а тренер Дејан Радоњић истиче да је за све у клубу у овом тренутку најважније да је стање болесних, односно заражених играча, плус тројице тренера и двојице чланова стручног штаба боље.

И то је вест која је заиста од изузетног значаја за све нас у овом тренутку. Што се саме утакмице тиче, сигурно је да ће Партизан користити све предности које има у овом тренутку, али на нама је да дамо све од себе и да одиграмо ту утакмицу најбоље што можемо. Понављам, ми смо заиста срећни што уопште можемо да играмо овај куп, рекао је тренер црвено-белих за клупски сајт.

Тренер Партизана Саша Филиповски истиче да је кључ за победу против вечитог ривала паметна игра у одбрани и нападу.

Звезда има индивидуални квалитет, на свакој позицији има много квалитетних играча, играју са високо ротацијом и високим интезитетом, ту ће бити кључ како ћемо одиграти, паметно и физички у одбрани и нападу. Знамо да ће играти агресивно, да ће нас покривати по целом терену. То ће бити главни задатак мојих играча, да се ту супротставимо, јако, чврсто и да одиграмо паметно, поручио је Филиповски, тренер екипе која има три освојена трофеја у низу.

Звезда је у четвртфиналу убедљиво савладала Раднички из Крагујевца (108:47), док је Партизан био бољи од Борца из Чачка (76:72).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести