МВП Топић: Моје признање је ЗАЈЕДНИЧКА НАГРАДА за тим и публику у Нишу

БЕОГРАД: Јуниорски репрезентативац Србије и кошаркаш Црвене звезде Никола Топић, изјавио је да МВП признање на Европском првенству види као тимску награду за досадашњи труд и као велику мотивацију за даљи рад, преноси Моцартспорт.
топ
Фото: Кошаркашки савез Србије

Млади кошаркаш је добио МВП награду за најкориснијег играча Европског првенства за јуниоре, које је недавно окончано у Нишу победом Србије над Шпанијом са 81:74.

Топић је играо одлично током целог турнира, а у финалу је био најефикаснији играч меча са 24 поена.

„Тек сада сам постао свестан колико велику ствар смо направили. Вратили смо злато после неколико година и стварно ми је много драго што смо то баш били ми. МВП признање је овога пута заједничка награда. За тим и за феноменалну публику у Нишу. Ми смо играли срцем, борили смо се за сваку лопту на терену, а публика је то препознала и давала нам на свакој утакмици огромну енергију. За мене МВП признање је награда за досадашњи труд и велика мотивација за даљи рад”, истакао је Топић.

Казао је да је злато увек циљ кад се игра за Србију.

„Искрено, јесам осећао обавезу, али никад ми то није стварало неки додатни притисак. Само сам играо, давао сто посто себе и уживао у томе. Сигуран сам да су и остали тако размишљали. Нисмо ишли предалеко са тим размишљањима, увек смо гледали следећу утакмицу, следећи тренинг нисмо размишљали два степеника унапред”, рекао је Топић.

„Искрено, осећам да сви момци могу да играју сениорску кошарку. Сви имамо таленат, добру радну етику, посвећеност и само је питање да ли ћемо тако наставити, као што смо и досад. Ако наставимо, уопште се не бринем ни за кога”, закључио је Топић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести