Обрадовић: Добро презентујемо Звезду и Србију у Евролиги

БЕОГРАД: Мислим да у Европи добро презентујемо и клуб и Србији и кошаркашку јавност, изјавио је тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић.
obradovic
Фото: KK Crvena zvezda

Обрадовић је гостујући на РТС-у говорио о тренерском дебију у вечитом дербију и победи против Партизана, досадашњем учинку црвено-белих у Евролиги, навијачима, репрезентацији...

"У односу на противнике, мислим да је скор у Евролиги добар. Два брејка на страни, да смо победили Жалгирс било би још боље. Мислим да у Европи добро презентујемо и клуб и Србију и кошаркашку јавност”, рекао је Обрадовић.

Већ сутра тим са Малог Калемегдана дочекује Ефес у Евролиги, који је један од фаворита за освајање титуле.

"Настављамо у јаком ритму. Стварно је нека чудна и непредвидива ситуација, јер никада не знаш против кога ћеш на утакмици да играш, ростери се мењају, различити су и то додатно отежава припрему. Мислим да и овакав распоред не омогућава тренинге и припреме, али увек је лакше то радити кроз победе. Ми имамо и неке нове играче, који се уклапају углавном преко утакмица. Али је важно да идемо по плану”, рекао је Обрадовић.

Звезда је у понедељак победила Партизан 86:85, а Обрадовић је после првог кошаркашког дербија у новој сезони поручио да је задовољан једино резултатом.

”Тренери су обично критички настројени, небитно да ли је то победа или пораз јер креираш велике критеријуме. Ми увек морамо да имамо своје лице и некад га показујемо, некада не. Овај месец је пун изазова, пун обавеза и путовања и можда онда будеш мало и реалнији са оним што видиш. Мислим да је слика реалнија кроз Евролигу и мало мање реална кроз АБА лигу, али битно је да држимо тај низ победа и да будемо ту где желимо да будемо”, рекао је Обрадовић и додао да не може да се прави паларалеле између играчких и тренерских вечитих дербија.

”Оно што људи требају да знају да та два посла скоро да немају везе један са другим. Начин на који користиш време као играч не може да се упореди са тренерским делом. У самој припреми утакмице, током утакмице и после утакмице ти мораш да мислиш о свему, о тиму, како га унапредити, док као играч размишљаш о другим стварима. И то је најлепши део играчке каријере и зато често говорим својим играчима да уживају што више могу”.

Тренер Звезде упитан је и колико подршка са трибина недостаје.

”Стварно је велики недостак. И тај мој долазак овде, очекивања да се сусретнем са навијачима који креирају феноменалне атмосфере и уз које би сигурно напредовали. Нажалост, немамо тога. Морамо да размишљамо и да наш фокус буде само на терену, на противницима са којима играмо и да чекамо нека лепша времена, да се опет нађемо и прослављамо победе заједно”.

Реперезентацију Србије очекује наставак квалификација за Еуробаскет 2022, а Обрадовић истиче да се стручни штаб и савез налазе у незавидној ситауцији, као и у претходном циклусу, јер је "проблем што не можеш увек да имаш најбољи тим, већ мораш да си прилагођаваш".

"То је много тешко, али ипак очекује се победа у свакој утакмици, као и од Звезде уосталом”, закључио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести