Радоњић: Тражили смо решења током читавог меча

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његов тим имао тежак меч против Арманија и да је миланска екипа показала зашто је једна од најбољих у Евролиги.
dejan radonjic, foto kkcrvenazvezda rs
Фото: kkcrvenazvezda.rs

Звезда је вечерас изгубила од Арманија 63:57 у 24. колу Евролиге.

"Честитке Арманију на победи. Била је то веома физички тешка утакмица, одбрамбено смо одиграли добро, али су они одиграли боље од нас на овом мечу. Играли смо против тима који је показао да је један од бољих у Евролиги. Показали су да могу да се надају и већем успеху него што су имали прошле године када су играли на Фајнал фору. Њихов тим је физички веома квалитетан, кроз добру одбрану су показали то", рекао је Радоњић на конференцији после меча.

Ми смо имали тежак период да смо имали дужи период са строгим периодом мировања и нама је било јасно да ће се то у једном тренутку видети, додао је Радоњић.

"Имамо играче који нису у најбољем физичком стању и оне који нису у најбољој форми. Ми и да смо у најбољем могућем стању, ритму и распореду, играли смо против екипе која је показала квалитет. Они су погађали тешке шутеве, ми нисмо неке који су и били лакши од тих њихових. Тражили смо решења током читавог меча, спуштали смо разлику, нисмо се предавали, што је за сваку похвалу, али нисмо успели ни да направимо преокрет", рекао је Радоњић.

"Мислим да смо одбрамбено показали да смо на нивоу највишег квалитета у Европи. Ми и да смо у најбољој могућој форми, било би тешко играти против оваквог тима. Било је потребно да направимо и корак више да бисмо успели да направимо преокрет. Фалило нам је бољих одлука, потрошња је била огромна, као и жеља. Ми ћемо да пробамо да из овог периода изађемо на најбољи могући начин. Дали смо у овом тренутку све од себе, трудићемо се да будемо бољи", објаснио је Радињић.

Ако се мало вратимо, почетак утакмице је подсећао на почетак утакмице против Асвела, додао је.

"Мени као тренеру то јасно указује на неке ствари. Радили смо ствари које су атипичне за нас. Ако погледамо полувреме утакмице и резултат 23:26, тешко можемо да говоримо о добром нападу”, закључио је Радоњић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести