ЗБОГ ДЕРБИЈА ДОШАО У СРБИЈУ! Одушевљен Београдом БАРМЕН МЕ ЈЕ ПРЕПОЗНАО

Познати новинар гост је Београда и остао је пријатно изненађен првим, снажним утиском о српском главном граду.
1
Фото: Youtube Printscreen

Познати литвански новинар Донатас Урбонас гост је Београда ове недеље, јер је дошао на вечити дерби у кошарци, Партизан - Црвена звезда, који се игра вечерас у 18.30 часова.

Аутор подкаста на специјализованом порталу "Баскет њуз" био је шокиран када је схватио да главни град Србије "дише" за кошарку и да је она без икакве дилеме спорт "број један" у Србији. У то се уверио кад је изашао на вечеру у један београдски ресторан.

- Једноставно, београдске ствари. Бармен нас је препознао и питао нас да предвидимо ко ће победити, Партизан или Црвена звезда, након што је похвалио садржај који објављујемо на нашем порталу. Док смо били у ресторану, конобар је приметио да прегледам профил Шабаза Нејпијера на сајту Евролиге и нашалио се 'Надам се да ће тај тип сутра да промаши сваки шут' - написао је Литванац.

Урбонас је одабрао право време за посету Београду, јер ће кошаркашки дерби бити одигран и у понедељак, у оквиру АБА лиге.

Лоше игре оба тима на старту сезоне подигла су (увек ужарену) температуру предстојећих утакмица и сигурно је да ће два меча вечитих ривала бити спектакли, о којима већ прича цео град.

- Делује као да се ови кошаркашки разговори воде на сваком ћошку овде - додао је Урбонас.

Вест дана у вези са дербијем у среду је информација да ће Звезда бити значајно ослабљена због повреда капитена Бранка Лазића и бека Немање Недовића, као и да њени навијачи неће бити у Штарк арени, јер Делије нису пристале на Партизанову понуду да добију 300 карата.

Урбонас на друштвеној мрежи Твитер објављује вести и снимке са тренинга играча Партизана и Црвене звезде.

 

Курир

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести