Јово Цаковић, тренер Јединства: Финале купа био циљ ове године, можемо боље да играмо  

Решиле су одбојкашице Јединства из Старе Пазове лако посао у полуфиналу Купа Србије савладавши браниоца трофеја Уб резултатом 3:1 у обе утакмице.
odbojka
Фото: ЦЕВ

У репризи финала од прошле године, као и борбе за титулу која је припала војвођанској екипи, није било превише неизвесности и Јединство ће имати прилику да дође до трофеја који је освојило 2017. године За то ће се у једној утакмици такмичити са обреновачким ТЕНТ-ом.

– Финале је био циљ у овој години и сада смо на паузи у овом такмичењу до фебруара. Жреб нам је ишао на руку, вероватно зато што смо прошле сезоне били прваци државе и финалисти купа. Уб у другој утакмици није био комплетан, али ни ми нисмо у топ форми. Очигледно је да је на нас играње на три дан оставило данак. Ово Јединство није оно на које смо навикли, али битно је да је посао урађен. Можемо много боље да играмо – рекао је за „Дневник” шеф стручног штаба Јединства Јово Цаковић.

За пехар купа играће се крајем фебруара, а првакиње Србије су ове сезоне у првенству савладале ТЕНТ 3:2 код куће.

– ТЕНТ је направио тим за респект. То је озбиљна екипа, са много нападачког и блокерског капацитета. Било би добро да у овој сезони освојимо куп. Најбитније је да када дође финале будемо здрави и комплетни – додао је Цаковић.

Јединство је једини клуб без пораза у Суперлиги, а други на табели је управо ТЕНТ који је доживео један неуспех, од Цаковићевог тима.  

Старопазовчанке у 11. колу сутра од 19 часова дочекују Партизан.

– Очекујем победу, јер су црно-беле у доњем делу табеле, као и одговоран и озбиљан приступ своје екипе – поручио је Јово Цаковић.

К. Бугарски

 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести