Марко Наранчић, тренер одбојкаша Војводине: Показали смо менталну чврстину

На првом од три гостовања заредом до краја године одбојкаши Војводине остварили су победу над краљевачком Рибницом пошто су се два пута враћали из минуса у сетовима и на крају славили у тај-брејку – 3:2 (24:26, 25:16, 18:25, 25:18, 15:11).
odbojka
Фото: Филип Бакић

Успехом у 11. колу Суперлиге црвено-бели су сада на скору 7-2, а имају два дуела мање. Уписали су четврти тријумф заредом у домаћем првенству.

– Утакмица је имала две стране. Лоше је што смо током целог сусрета имали проблем са пријемом и самим тим и лошу реализацију. Добро је што смо два пута успели да се вратимо и на крају победимо. Тиме смо показали да поседујемо и менталну чврстину – рекао је шеф стручног штаба Војводине Марко Наранчић.

Капитен Жарко Кисић истакао је да је његов тим одрадио одличан посао.

– У Краљеву је традиционално тешко гостовање. Знали смо да нас чека тешка утакмица, па смо се тако и припремали. Дошли смо дан раније, одрадили тренинг, имали састанак... Прилично зрело смо ушли у утакмицу. Рибница је, међутим, показала да је квалитетна екипа, која је сада пружила добар отпор. Успели смо да преломимо утакмицу када је било најпотребније, показали да имамо 14 играча који могу да играју и сада само да нас здравље послужи и да се поклопе све коцкице за реванш полуфинала Купа Србије са Партизаном – поручио је Кисић.

Војводина у среду гостује Радничком у Крагујевцу у одложеној утакмици 9. кола, потом иде у Стару Пазову на мегдан Јединству, а годину ће завршити 27. децембра поменутим купом.

К. Б.

 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести