ОДБОЈКАШИ ПАРТИЗАНА У ФИНАЛУ ПЛЕЈ-ОФА: После девет година „вечити“ у борби за титулу

Одбојкаши Партизана други су финалисти плеј-офа Суперлиге и титулу ће бранити против вечитог ривала Црвене звезде која је раније, после две утакмице, обезбедила завршницу првенства.
odbojka
Фото: Одбојкашки савез Србије

Актуелни шампион Србије је у трећој полуфиналној утакмици, надиграо Раднички у Крагујевцу са максималних 3:0 (25:22, 25:22, 25:22).

Партизан је овом победом, након пуних девет година, заказао борбу за титулу са Црвеном звездом, пошто су се последњи пут „вечити” у финалу састали у сезони 2014/2015.

Након тог финала, црвено-бели су освојили пехар, па ће Партизан ове године поред шансе да одбрани титулу, имати прилику да се реваншира љутом ривалу за тадашњи пораз.

Раднички из Крагујевца, имао је сјајну сезону. Екипа Алексе Брђовића је од првог кола, па све до сада, важила за једног од главних фаворита за освајање титуле, а у прилог томе иде и чињеница да је лигашки део сезоне завршила на другој позицији, управо испред актуелног шампиона.

Бојан Јанић, стратег Партизана, истакао је да је његова екипа контролисала цео меч и да ће се у финалу трудити да покаже најбољу игру. 

– Још увек нема времена за славље, јер оно најбитније тек следи. Свакако, задовољни смо пласманом у финале. Трудили смо се да дођемо мирни и да уживамо у утакмици. Мислим да смо то успели у већем делу, иако још увек имамо наше бољке и неке падове. Ипак, контролисали смо цео меч и заслужено смо победили. Што се самог финала тиче, Звезда има предност домаћег терена. То је екипа која је регуларни део сезоне окончала као прва на табели, показала је највећу константност, али ћемо апсолутно бити присутни у сваком поену. Трудићемо се да будемо мирни, да уживамо у великом финалу, да будемо агресивни, јаки и да покажемо нашу најбољу игру – рекао је Јанић.

Искусни Новица Бјелица предводио је свој тим до победе са 16 освојених поена, а пратили су га Лазар Мариновић и Милија Мрдак са по 11. На другој страни, највише се истакао Филип Стоиловић са 12.

Неће црно-бели имати превише времена за одмор, пошто их већ за неколико дана очекују обавезе у финалу. Прве три финалне утакмице заказане су за 14, 17. и 20. април, док су евентуална трећа и четврта предвиђене за 23, односно 26. април.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести