Перић: Не потцењујемо Раднички

Без изгубљеног сета одбојкаши Војводине добили су Раднички у првој полуфиналној утакмици плеј–офа Суперлиге одиграној у Новом Саду, али други дуел данас од 16 часова у Крагујевцу биће сигурно сасвим друга прича.
d
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Раднички је ове сезоне оба пута на свом терену, једном у првенству, затим у Купу, савладао црвено–беле и то резултатом 3:0, али ривали се већ јако добро познају, одмерили су снаге пет пута, тако да је сада прави тренутак да се Новосађани коначно радују у Крагујевцу. Подигла је Воша ниво игре од када је за кормилом тренер Слободан Бошкан и то се и видело у првом сусрету полуфинала.

– Направили смо први корак ка финалу. Задовољни смо како смо одиграли, али има ту још доста ствари које можемо да поправимо. Жељно ишчекујемо данашњи сусрет, иако знамо да нам нимало неће бити лако. Ни када смо претходна два пута изгубили у Крагујевцу нисмо потценили Раднички, па нећемо ни сада, јер је то ипак једна од јачих и квалитетнијих екипа ове сезоне у нашој лиги – нагласио је примач Војводине Павле Перић.

Последњи пут два ривала су се у Крагујевцу срела у реваншу полуфинала Купа Србије, када Новосађани нису узели ни сет, а Перић је упоредио игру шампиона у том дуелу и овом у плеј–офу.

– Пре свега, мислим да је наш приступ сада био бољи, затим сервис и игра блок–одбрана. Тада смо се у Крагујевцу баш слабо бранили, а Раднички није играо на неком високом нивоу, али му је свака лопта некако пролазила кроз наш блок. То смо сада унапредили – објаснио је Перић.


Кобиљски: Одлучиће једна лопта

Тренер Радничког Драган Кобиљски истакао је да пораз у првом сусрету неће оставити велике последице на екипу.

– Борили смо се колико смо могли, али недостајало нам је мало концентрације у завршници. Војводина је током целе утакмице играла добро, док смо се ми побољшавали како је она одмицала, али недовољно за победу. Сваки дуел са Новосађанима је прича за себе, а то што смо их два пута победили у Крагујевцу баш ништа не значи. Спремни смо за још једну тешку утакмицу, где ће можда једна лопта одлучити победника – поручио је Кобиљски.


Свакако да Раднички пружа боље партије на домаћем терену и далеко је опаснији тамо, што је имао и прилике да докаже, али бранилац трофеја је спреман за тешко гостовање.  

– Мислим да у првој утакмици нису показали своје најбоље издање и да ће код куће одиграти много боље, а ми морамо да будемо спремни за то. Очекујемо да много боље сервирају и  треба да обратимо пажњу на наш пријем, а остале ствари ће доћи – јасан је Павле Перић.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести