СТАРОПАЗОВЧАНКЕ УЗЕЛЕ СЕТ ПРВАКУ: Одбојкашице Јединства поражене од Вакифбанка у Лиги шампиона

После прве, историјске победе у Лиги шампиона, одбојкашице Јединства из Старе Пазове наставиле су са добрим партијама у најјачем клупском такмичењу Европе и у очекиваном поразу од Вакифбанка, успеле су да „откину“ сет браниоцу трофеја и пруже јак отпор великом фавориту у 4. колу.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Екипа тренера Јова Цаковића сада је на скору 1-3 у групи А, а други пут их је победио истанбулски великан. У првом сусрету у Руми турски клуб је славио максималним резултатом.

Пошто су у првом сету одиграле егал завршницу и показале неке квалитетне потезе и упорност да се враћају резултатски и када је тешко, првакиње Србије су у другом биле у налету, па су успеле и да га узму шестоструком прваку Европе.

Добро су читале акције ривалки, повеле 9:3, а и после тајм-аута Ђованија Гвидетија, наставиле су да муче домаће. Мењао је тренер Вакифа и селектор Србије, играчице, али није им полазило за руком да отопе предност. Јединство је држало четири, пет поена вишка, стигло је до 22:17, убрзо и до сет лопте, а преко сјајне Уне Вајагић је искоришћена друга за изједначење – 1:1.

Очекивао се, наравно, одговор турског тима, разиграла се Габи, једна од најбољих играчица света и Вакифбанк је контролисао утакмицу, али се Јединство достојно држало до краја.

Следећу утакмицу у Лиги шампиона Јединство игра у Руми када 10. јануара дочекује Милано у 5. колу.

Вакифбанк – Јединство Стара Пазова 3:1 (25:22, 21:25, 25:19, 25:17)

ИСТАНБУЛ: Дворана Вакифбанк Спор, гледалаца: 1000, судије: Лекор (Француска), Поп (Румунија).

ВАКИФБАНК: Франти 16, Озбај 1, Алтинтас (либеро), Огбогу 6, Брага Габи 23, Башчан, Буша 2, Демирел, Карутасу 5, Акар (либеро), Гунеш, Ван Ален, Акбај 2, Томпсон 17.

ЈЕДИНСТВО СТАРА ПАЗОВА: Вајагић 10, Осмајић 5, Медвед (либеро), Лакићевић, Пунишић (либеро), М. Миљевић 2, Недељковић, Павловић, Шућуровић 7, Цветковић 1, Тица 15, Т. Миљевић 15, Родић, Драговић 2.

К. Б.

 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести