Трећи сусрет полуфинала плеј-офа за одбојкаше: Новосађани вратили брејк

Одбојкаши Војводине НС семе славили су победу у трећем мечу полуфинала плеј-офа против Црвене звезде, вратили брејк и дошли на корак до пласмана у ново финале.
Vitalij Suhinjin rešio je neizvesni drugi set  Foto: F. Bakić
Фото: Виталиј Сухињин решио је неизвесни други сет  Фото: Ф. Бакић

Новосађани су одиграли веома доброи, мотивисаније и чвршће него у другом сусрету и налазили су решења у тешким тренуцима те дошли до веома важне победе.

Две грешке Гмитровића у раној фази утакмице донеле су вођство актуелном шампиону, али се Звезда вратила у егал сервисима Машуловића. Домаћи су се поново определили за честе нападе Гмитровића, али је Војводина играла добро у пољу и у блоку и повела 15:10. Од тада су обе екипе играле у налетима и освајали поене у серијама, али су Новосађани одржавали предност. Када су домаћи имали велику шансу да чак изборе нови егал, погрешили су, а уследио је блок Стевановића за вођство.

У другом сету дуго се играло поен за поен, оба тима су била на нивоу, а прва је озбиљније напала Црвена звезда и преко контри Гмитровића “одлепила” се на 13:10, а код 16:12 Османкач је узео тајм-аут. Имала је Воша неколико шанси да се експресно врати, а разиграни Сухињин донео је свом тиму свега два поена минуса (18:16). Лагано се шампион враћао, најпре је Стевановић блоком донео поен заостатка, а изједначио је Мехић прецизним ас сервисом (21:21). Стао је сервис Новосађана, али је Сухињин направио девет поена у другом периоду игре у ком је Воша искористила трећу сет лопту и удвостручила вођство.

Новопазарци близу финала

Одбојкаши Новог Пазара славили су максималну победу над Спартаком у другом мечу полуфинала и повели 2:0 у серији. По сетовима је било 25:22, 25:13, 25:20.

После кратког уводног надигравања, поново се Звезда одвојила и повела осетнијом разликом коју је сачувала до обавезног одмора (12:8). Неколико веома прецизних напада је извео домаћин, после добрих одбрана и показала да се неће предати упркос тесно изгубљеном другом сету. Бољим сервисима домаћин је повећавао предност и веома брзо смањио сетовни заостатак. Мењао је Османкач, што је краткорочно донело бољитак, али недовољан за преокрет.

Коректор Вучићевић је остао у терену и уз Мехића био најзаслужнији за вођство Војводине и контролу над игром. Покушавала је Звезда, али је поменути тандем наставио с добром иргром, ако и читав тим на блоку и у пољу. Мехић је заблистао у завршници, одржавао свој тим у високом вођству и обезбедио брејк Новосађанима који их враћа у предност.

М. Ристић 

Црвена звезда – Војводина НС семе 1:3 (21:25, 25:27, 25:19, 20:25)

БЕОГРАД: Хала УСЦ “Бањица”, гледалаца: 300, судије: Симоновић (Крагујевац), Јовановић (Београд).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (л), Тадић, Стоковић 1, Гмитровић 26, Машуловић 11, Петровић 2, Нејић 7, Јовановић 6, Додић 1, Н. Павловић 2, Андоновић 11, Д. Павловић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Вучићевић 7, Станковић, Стевановић 14, Вемић, Кујунџић 11, Пековић (л), Мехић 22, Шормаз, Тодоровић 1, Перић, Сухињин 12.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести