Ауто-трке на Мишелуку за викенд, затворен Мост слободе

НОВИ САД: На Мишелуку бити одржане у ауто-трке, а због тога ће оба дана викенда за саобраћај бити затворен Мост слободе.
miseluk trke FBalic
Фото: Илустрација, Дневник (Филип Бакић)

Трку организује Спортски ауто-мото картинг клуб 021, уз подршку Града Новог Сада.

Председник Спортског ауто-мото картинг клуба 021 Марко Сандики рекао је да је кружна ауто-трка „Велика награда Новог Сада 2017“ и ове године уврштена у календар Спортског ауто и картинг савеза Србије.

„Трка ће бити одржана у недељу и биће бодована за отворени шампионат Србије, а на трци се очекује наступ такмичара из Србије, Македоније и Босне и Херцеговине. Пошто је трка од стране Града Новог Сада, и ове године, проглашена манифестацијом од значаја за град у области спорта, организацију догађаја су помогла сва јавна и јавно-комунална предузећа“, рекао је Марко Сандики.

Секретар Клуба Ђорђе Диздар нагласио да се у суботу 3. јуна у 11.45 часова одржава званични квалификациони тренинг за стартне позиције и то да је затварање Моста слободе за саобраћај планирано у суботу и недељу у периоду од 10 до 16 часова.

„Сигуран сам да ће предстојећег викенда у нашем граду велики број љубитеља ауто-мото спорта уживати у трци на Мишелуку. Честитам организаторима, из Спортског ауто-мото картинг клуба 021 који су изнели овај захтеван пројекат. Такође, драго ми је што поред спортског, ова манифестација има и едукативни и хуманитарни карактер“, рекао је Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин .

У склопу промоције тог догађаја, организатори ће реализовати и програме који за циљ имају промоцију безбедности у саобраћају. Јавни час о безбедности у саобраћају уз присуство десетак тркачких аутомобила биће одржан на Тргу слободе у петак у 12 часова.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести