БОРКОВИЋ ПОНОВО У СВЕТСКОЈ КЛАСИ: Прва трка на стази Валелунга

Најбољи српски аутомобилиста и троструки шампион Европе, Душан Борковић представљаће Србију у највишем рангу аутомобилизма. Борковић ће возити по календару ТЦР Европе, као и светску трку у Макау Гранд Прију. Српски возач добио је позив од челника Хонде за европски шампионат и возиће у легендарном аутомобилу Хонда Цивиц под препознатљивим бројем 62. Такмичиће се са новим шпанским тимом ГОАТ Рејсинг који добија подршку фабрике Хонда у сарадњи са својим Нис Петрол Рејсинг тимом.
Приватна архива
Фото: Приватна архива

 Као једини представник Србије на престижном такмичењу које окупља возаче са преко 20 различитих националности, Борковић се спрема да донесе још једну узбудљиву сезону трка у име своје земље и партнера. Гледаоци ће имати прилику да прате преносе трка на РТС каналима. Први тркачки викенд биће одржан у Италији од 19. до 21. априла на стази Валелунга.

 – Веома сам срећан што сам ове године добио позив од Хонде Моторспорт да уђем у њихов програм. Возићу углавном при европском шампионату са ГОАТ Рејсинг тимом уз додатке светских трка као што је Макау, како бисмо већ од следеће године могли да возимо у потпуности светско првенство. Спреман сам да се суочим са свим изазовима које ће нова сезона да донесе и да уз подршку тима представимо Србију на великој светској платформи – изјавио је наш шампион. 

В. Г.

19/21 Април – Аутодромо Валелунга Пијеро Таруфи

17/19 Мај –Золдер

31 Мај/2 Јун – Салцбургринг

4/6 Јул –де Спа-Франкошампс

6/9 Септембар – Аутомотодром Брно

27/29 Септембар –Рикардо Тормо, Валенcиjа

14/17 Новембар – Гранд При Маkау

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести