Медитеранске игре: Србија освојила још шест одличја

После четири дана такмичења, на листи земаља освајача медаља, Србија заузима пето место са освојених осам златних медаља.
Velimir-Stjepanovic-zlato-562x374
Фото: Велимир Стјепановић, фото: ОКС

Још један успешан такмичарски дан су започели пливачи који су опет бриљирали у својим дисциплинама. Велимир Стојановић је у дисциплини 200м делфин, временом 1:56.93 освојио још једно златно одличје на овом такмичењу и са Медитеранских игара се враћа са освојених укупно пет медаља од којих су три златне и две сребрне.

Чаба Силађи је до сребрне медаље у дисциплини 50м прсним стилом дошао временом 27.31 секунде. Мушка штафета 4х100м мешовито је још једном дошла до сребрне медаље са временом 3:38,44. Ања Цревар је у финалу трке на 400м слободним стилом освојила 5. место. Андреј Барна је у финалу трке на 50м заузео 7, а Урош Николић је у квалификацијама исте дисциплинезаузео 11. место. У дисциплини 200м делфин стилом је Алекса Бобар са временом 2:06.12  у коначном пласману заузео 14. место.

Фото: Чаба Силађи (лево), фото: ОКС

Данашањим наступима су пливачи завршили такмичење на Медитеранским играма са освојених укупно 8 медаља, од којих су три златне и пет сребрних.

Рвачи грчком римским стилом су у току првог дана наступа освојили четири одличја. Олимпијски шампион из Рија у рвању грчко римским стилом Давор Штефанек је у категорији 77кг дошао до сребра у мечу против Басара из Турске. Владимир Станкић је у категорији 87кг освојио бронзану медаљу као и Михаил Кајала у категорији 97кг.

Фото: Давор Штефанек (лево), фото: ОКС

Гиманстичар Бојан Дејановић је у вишебоју са 73.850 поена заузео 18. место у коначном пласману, а голфери Михаило Димитријевић и Бранимир Гудељ, који су први пут наступали на Медитеранским играма су се палсирали на 28. односно 34. место у индивидуалном делу такмичења.

И мушка и женска рукометна селекција су поражене од репрезентација Македоније. Рукометашице су утакмицу завршиле резултатом 21:28, док су мушкарци дошли до резултата 29:31.

Спортистима Србије се у Тарагони прикључио и Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије, који је са другом групом спортиста данас отпутовао на Медитеранске игре. Са њим је у Тарагону су отпутовали атлетичари, теквондисти, бициклисти, џудисти, ритмичка гимнастичарка, веслачи, ватерполисти, чланови екипе баскет 3×3 и одбојке на еску у мушка и женска селекција, боћари.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести