ПРОМОВИСАНЕ МЕДАЉЕ ЗА СП У КРОСУ У БЕОГРАДУ: Симбол Србије и посвећености

Српски атлетски савез је промовисао медаље које ће бити додељене најбржима на предстојећем Светском првенству у кросу у Београду 30. марта.
1
Фото: Српски атлетски савез

На смотри у Парку пријатељства, где ће се такмичење и одржати, испред споменика „Вечна ватра” презентована су одличја на којима се налазе мотиви по којима су Србија и Београд јединствени, од графичког приказа ушћа двеју међународних река Саве и Дунава, до мотива ћилима који су настали у Србији.

– Ове медаље нису само комад метала већ симбол труда, страсти и преданости сваког такмичара који ће се суочити с изазовима на стази. Свака од њих носи са собом причу о тренинзима, одлучности и неизмерном труду који је уложен како би се дошло до њеног освајања. Српски атлетски савез је у протеклој деценији организовао  мноштво такмичења, од који су свакако најзначајнија европско и светско у дворани, на којима смо се увек трудили да будемо уникатни и савршени у свим секторима организације па тако и у домену медаља – рекао је председник Локалног организационог комитета, Слободан Бранковић.

Представницима медија обратио се и Елзан Бибић, који је истакао да организација такмичења у нашој земљи има кључну улогу у спортским каријерама домаћих атлетичара.

 – Бити атлетичар је пут испуњен изазовима, радом и, наравно, подршком коју добијамо од организација попут наше атлетске федерације, града и државе. Они су ти који стварају платформу на којој можемо да демонстрирамо таленат и преданост. Кроз њихов рад, имамо прилику да се такмичимо на националном нивоу, представљајући своју земљу с поносом и достојанством – нагласио је Бибић.

Новопазарац је додао да медаље нису само метални комад који виси око врата.

– Оне представљају сате рада, одрицања и преданости који су уложени у сваком тренутку тренинга. Свака медаља носи причу о успонима, падовима и огромном труду који смо уложили. Медаље нису само награде, већ симболи упорности и храбрости. За атлетичаре, оне представљају не само успех на спортском пољу, већ и понос и радост које доносимо својој земљи – рекао је Елзан Бибић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести