СЈАЈАН ПОЧЕТАК СЕЗОНЕ: Душан Борковић у топ 10 најбољих возача Европе

Душан Борковић, најбољи српски аутомобилиста остварио је импресиван почетак тркачке сезоне на стази Валелунга на ТЦР Светском Рангирању у оквиру шампионата ТЦР Европе, заузевши седмо место у генералном пласману.
1
Фото: Dušan Borković, foto: Martin Trenkler

- Генерално сам задовољан перформансама Хонде сивик ТЦР ФЛ5, али схватам да још има много тога што морам да научим о овом аутомобилу. Упркос техничким изазовима са којима смо се суочили током друге трке и поломљеном амортизеру, борио сам се до самог краја и дошао до нових бодова. Презадовољан сам својим ГОАТ рејсинг тимом и Хондом који ми пружају невероватну подршку и ветар у леђа. Такође, желим да се захвалим ТЦР платформи што је омогућила да могу да промовишем Србију и EXPO2027 на њиховим промотивном материјалима, а посебно ми је драго што је наш EXPO2027 засијао на подијуму - рекао је наш ас.

Током тренинга, Душан је показао изванредну брзину, а на квалификацијама је забележио друго најбрже време од свих учесника ФИА ТЦР Светске Серије. Међутим, услед брисања времена, Борковић је на квалификацијама заузео десето место, али је ипак осигурао пол позицију за другу трку, односно старт са прве позиције.

У првој трци, иако је Душан био изузетно брз, изазован старт га је коштао две позиције. Међутим, без обзира на отежавајуће околности, брзо је надокнадио изгубљено и завршио трку на сјајној седмој позицији, освојивши прве поене у сезони.

У другој трци, уз отежан старт са прве позиције, Душан се суочио са техничким проблемом - поломљеним амортизером приликом контакта са конкурентом. Ово је био изазован тренутак за Борковића, али је показао изузетну возачку упорност, где је са оштећеним аутомобилом дошао до нових поена. Иако је овај викенд био први сусрет Душана са аутомобилом Хонда сивик ТЦР ФЛ5, његова брзина и прилагођавање новом аутомобилу су очигледни.

Следећи тркачки викенд очекује га на стази Золдер у Белгији 17-19 маја.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести