СРПСКИ СТРЕЛЦИ СЈАЈНИ У ДОРТМУНДУ Вукашиновићева сребрна, Вукојевићева бронзана у троставу

ДОРТМУНД: Репрезентативци Србије су на сјајан начин ставили тачку на учешће на 36. ИСАС купу у Дортмунду.
Streljastvo/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Последњег дана сениорског турнира наше такмичарке су освојиле две медаље. Сања Вукашиновић је стигла до сребра, а Теодора Вукојевић до бронзе у гађању малокалибарском пушком из тростава.

У финале за мушкарце пласирао се Лазар Ковачевић и на крају заузео седмо место. Сем високих пласмана, пред наставак сезоне охрабрују и остварења у квалификацијама. Сви наши стрелци су у постигли вредне резултате, а финалисти и обарали рекорде.

Лазар Ковачевић је у мушким квалификацијама погодио 594, са трећег места ушао у финале и за два круга надмашио државни рекорд који је био у власништву Миленка Себића од прошлогодишњег Светског купа у Каиру. Себић је данас у Дортмунду забележио 590 круга,

два мање од резултата неопходног за финале. Завршио је на 13.месту

Рекорд квалификација Србије у троставу за даме је у Дортмунду два пута изједначен у два дана.

У уторак је Сања Вукашиновић у елиминацијама погодила 594 круга и изједначила национални рекорд Теодоре Вукојевић са Европских игара у Вроцлаву 2023. Данас је Вукојевићева скупила 594 круга и заузела треће место у квалификацијама, испред Вукашиновићеве која је до пласмана у финале дошла погодивши 593 круга.

Андреа Арсовић је била 15, са 589. Од финала је била круг далеко.

У финалу за даме неколико такмичарки је до самог краја било у изједначеној борби за медаље.

Пет хитаца пред крај, после 40 испаљених метака, Теодора Вукојевић је држала челну позицију са малом предношћу испред Индијке Аши Чуксеј. Сања Вукашиновић је у том тренутку била на деоби од четвртог до шестог места. У завршници је било неколико преокрета, али Индијка је била најсигурнија. Чуксејовој је припало злато, са 0,8 кругова бољим резултатом од Вукашиновићеве , док је Вукојевићева завршила на трећој позицији.

Лазар Ковачевић је био седми у мушком финалу, а у тренутку када је испадао, непун круг га је делио од шестог места и наставка борбе за одличја.

Из Дортмунда се наши стрелци враћају са три медаље, јер првог дана Ковачевић је освојио бронзу ваздушном пушком. Предстојећег викенда очекује их државно првенство ваздушним оружјем у Смедереву, а у априлу олимпијски квалификациони турнир у свим дисциплинама у Рио де Жанеиру.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести