Велики успех и шест медаља репрезентације Србије у планинском трчању на трци у Северној Македонији

Репрезентација Србије у планинском трчању остварила је велики успех освојивши шест медаља на 11. издању „Крали Марко трејлс“ најстарије трејл трке у Северној Македонији одржане 10. марта.
с
Фото: Планинарски савез Србије

У нашем националном тиму, предвођеним селекторком Снежаном Ђурић и тренером Владимиром Потрићем, било је седморо представника, а шесторо се нашло на победничком постољу у конкуренцији око 250 такмичара из 11 земаља.

Поред тркача са Балкана, на стази су били и Британци, Пољаци, Швеђани и Американци.

„Крали Марко трејлс“ се састоји од две трке – краће под називом Трескавец трејл од 18 км са 980 метара кумулативног успона и дуже, Камена Баба трејла од 35 км и 1.900 м успона.

На дужем изазову, у конкуренцији 84 такмичара, Љиљана Красић је победила резултатом 4:33:23 сата, а у укупном пласману, рачунајући и мушке такмичаре, заузела је осмо место. Данијел Лончаревић је освојио сребро временом 3:51:57, а Славко Панић је после 4:00:02 као трећи стигао на циљ. Немања Рашковић је заузео четврту позицију (4:05:48).

Фото: Планинарски савез Србије

На Трескавец трејлу, од 160 учесника Србија је имала двоје победника. Срђан Мате је био најбржи резултатом 1:50:39, а код дама Мина Косановић, која је трку завршила за 2:05:54 и била је четврта у укупном пласману. Огњену Влашковићу је припала бронза пошто је стазу прешао за 2:03:49.

Ово је била контролна трка у склопу припрема за међународна репрезентативна такмичења која Србију очекују 2025. године.

Фото: Планинарски савез Србије

– Обе трке пролазе занимљивим тереном какав не постоји у нашој земљи, па је самим тим изазов за наше тркаче био већи. Поносна сам на све такмичаре, јер се чак шесторо од седморо репрезентативаца Србије нашло на победничком постољу. Ово је само загревање и припрема за велике ствари које нас очекују у наредном периоду – истакла је селекторка Снежана Ђурић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести