ВОЈВОДИНА КУП: Микец и Томићева најбољи пиштољем, изненађење у финалу микс такмичења

Дамир Микец (Полицајац) и Јелена Томић (Кикинда) освојили су златне медаље ваздушним пиштољем другог дана Војводина купа у Новом Саду, док је у такмичењу микс парова пушком најуспешнији био тим Ива Ракоњац/Душан Стојадиновић.
1
Фото: Димитрије Гргић, Дамир Микец и Марко Нинковић, фото: ССС

Јелена Томић је остварила најубедљивију победу дана. У финалу је шест кругова иза себе оставила је Ану Буквић („Алекса Дејовић“), док је трећа била Јасмина Миловановић (Академац). У конкуренцији јуниорки тријумфовала је Нађа Мартиновић, чланица Партизана.

Олимпијски вицешампион Дамир Микец је скоро током целог финала био у вођству, али је тек у завршници борбе са колегом из репрезентације Димитријем Гргићем (Академац) стигао до злата. Бронза је припала јуниору Марку Нинковићу, који је у омладинској конкуренцији био трећи. Јуниорско злато припало је Матеји Трипковићу.

Томићева и Микец се из Новог Сада враћају са по два злата, јер у суботу су триумфовали у такмичењу микс парова.

Јуниорка Панчева 1813 Ива Ракоњац и и млађи сениор Новог Сада 1790 Душан Стојадиновић су пријатно изненадили победом у надметању микс парова пушком. Ривали у мечу за злато били су им јуниорски репреезнтативци – Александра Хавран и Ивин брат, Алекса Ракоњац. Александра и Алекса су у суботу били најбољи и у јуниорским и у сениорским појединачним такмичењима, а били су убедљиви у данашњим квалификацијама, па су у меч за злато ушли као велики фаворити. Ипак тандем Ива Ракоњац/Душан Стојадиновић је стигао до победе резултатом 16:10.

Бронзу су освојили такође јуниори, Анђелија Стевановић и Стефан Аговић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести