(ФОТО) ВУЧИЋ УГОСТИО КРЕМЛЕВА И ШАМПИОНЕ: Изградња хале ће помоћи РАЗВОЈ НАШЕГ БОКСА

Председник Србије Александар Вучић угостио је данас првог човека Светске боксерске федерације (ИБА) Умара Кремлева, легендарне шампионе Роја Џонса јуниора, Александра Поветкина и Дениса Лебедева, као и делегацију БСС на челу са председником Савеза Ненадом Боровчанином.
1
Фото: TANJUG/RADE PRELIĆ

Кремлев и легендарни шампиони бораве у Београду поводом данашњег полагања камена темељца за изградњу Националног боксерског тренинг центра и мултифункционалне дворане.

-Веома сам задовољан што су овако велики шампиони, уз председника Кремлева, у Београду. Рој Џонса јуниора сам већ имао прилику да упознам, а сада ми је драго да упознам Поветкина и Лебедева - рекао је Вучић.

Председник је додао да се сећа када је гледао један Поветкинов меч и да се прилично изнервирао јер је тада изгубио.

Фото: TANJUG/RADE PRELIĆ

-За нас је овај инфраструктурни напредак веома важан, изградња тренинг хале и центра је нешто што ће додатно помоћи развоју нашег бокса. Хвала свима што подржавате и помажете наш бокс, а ја сам увек ту да помогнем колико могу - истакао је Вучић.

Током састанка Вучићу је представљен будући изглед Националног боксерског центра, а разговарало се и организацији Европског првенства у Београду, првог у историји истовремено за мушкарце и жене.

Фото: TANJUG/RADE PRELIĆ

На пријему у Палати Србија присуствовали су и министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, пеедседник Надзорног одбора БШ Адук Абакаров, некадашни боксерски шампион Мирко Пузовић, као и чланови мушке и женске боксерске репрезентације.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести