МАРКО ГАЋИНОВИЋ, ГОЛМАН РУКОМЕТНОГ КЛУБА ЈУГОВИЋ: Резултати солидни, следе још бољи

Рукометаши Југовића уписали су пет победа и осам пораза у досадашњем току сезоне Суперлиге.
1
Фото: Херој Југовића у финалу купа Војводине Марко Гаћиновић, фото: РСВ

Окршај са Металопластиком, у суботу од 19 часова, дочекују као осмопласирани тим елитног ранга. Поред тога Каћани су направили велики успех и домогли се пехара намењеног освајачу Купа Војводине. Југовић је у финалу био бољи од Кикинде (27:26), а публика у Српској Црњи уживала је у бравурама играча у плавим и наранџастим дресовима. Међу истакнутим појединцима у дресу Југовића био је искусни чувар мреже Марко Гаћиновић, који је са 13 интервенција раскрчио пут до трофеја.

О играма у првом делу сезоне Гаћиновић је рекао да је екипа млада и да очекује још боље резултате на пролеће.

– Играмо на задовољавајућем нивоу. Наш бодовни салдо то не показује и жао ми је то што нисмо уписали макар још једну победу, али сад нам не вреди да жалимо. Наставићемо вредно да радимо и надам се да ћемо опстанак у елити осигурати што пре – јасан је чувар мреже Каћана.


Можемо до високог пласмана на ЕП

Рукометаше Србије од 10. до 28. јануара очекује Европско првенство у Немачкој. Србија се налази у групи Ц са Исландом, Црном Гором и Мађарском. Гаћиновић сматра да је екипа спремна за значајан резултат.

– Уверен сам да можемо далеко да догурамо и да ћемо бити изненађење турнира. Имамо уигран тим где свако има своју улогу. Тактика је разрађена до најситнијег детаља, екипа је дуго на окупу и системски се ради, што је новина за нашу репрезентацију. Имамо сјајне голмане, пре свега Дејана Милосављева, који је један од најбољих голмана данашњице и стуб репрезентације. Уколико буде на свом нивоу сваки противник ће стрепети од наших момака – јасан је Гаћиновић.


Каћани су након пет кола променили тренера Владицу Стојановића, а на његово место стигао је Ђуро Тојагић, који је до тада био задужен за рад са другим тимом. Нови тренер донео је освежење и екипа је успела да дође до неколико победа и поправи утисак с почетка сезоне.

– Свака промена тренера носи нову енергију и трудимо се да се што пре прилагодимо систему рада и да схватимо замисли тренера Тојагића. За сада све функционише сјајно и надам се да ће се тако и наставити – поручио је Гаћиновић.

Каћани су освајањем Купа Војводине свакако добили додатно самопоуздање за наставак првенствене трке, а пехар је посебно значио младим играчима.

– За ове момке, а и мене, свака победа пуно значи, а камоли трофеј. Ово ће нам бити ветар у леђа и подстрек за будућност. Поред тога драго ми је то што смо до победе у финалу дошли након неизвесне завршнице и велике бробе. Овакве утакмице стварају играче и много значе. Нисмо дозволили да нас завара чињеница да је Киконда у рангу испод, одиграли смо добар меч и заслужено славили – закључио је Гаћиновић.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести