Перуничић: Против Аустрије и Словеније такмичарски мечеви

БЕОГРАД:  Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић, пред припремне мечеве са Словенијом и Аустријом, рекао је да ће ти сусрети за његов тим бити такмичарски, а не пријатељски.
Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić Foto Tanjug/Video
Фото: Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић Фото: Танјуг/видео

Србија ће уоквиру ЕХФ недеље одиграти два контролна меца, са Аустријом 25. октобра у Грацу и са Словенијом у Марибору два дана касније.

"Јако ми је битно да играчи долазе расположени с обзиром на број утакмица и оптерецење које имају у клубовима. Битно ми је да их растеретимо и да не вршимо додатни притисак, вец да размишљамо о стварима које желимо везане за репрезентацију. За ових годину дана, нажалост, ни једном нисмо били комплетни. Јако битно је да се осеца енергија коју доносе и жеља да напредујемо", рекао је Перуничић на конференцији за медије

Он је додао да екипи недостаје уиграност и да имају мањак тренинга.

"Користимо сваку прилику да разговарамо о свему и мимо тренинга. То је веома битно. Синоћ смо већ гледали противнике који нас чекају на ЕП и тек ћемо гледати. Полако се уводимо, али без потенцирања на стварима које би у овом тренутку могле да буду сувишне".Перуничић је после четири месеца смо на окупу репрезентацију, а као најважније апострофирао да је битно да сви дођу здрави.

"Сходно ситуацији и великом броју малера, само молим Бога да дођу здрави. То ми је најбитније. Прошле године сам предуго држао велики број играча на окупу пред такмичење, али је постојала недоумица, јер је разлика између њих јако мала. То се ове године неће десити. Играчи који оду на турнир Златне лиге у Француску биће и учесници ЕП", рекао је селектор.

Осврнуо се на мечеве у Грацу и Марибору, који ће бити последње провере пред поцетак завршних припрема за Европско првенство 2020, које це се од 9. јануара следеће године одржавати у три земље, Аустрији, Норвешкој и Шведској.Србија ће Грацу наступати у групи са селекцијама Црне Горе, Белорусије и Хрватске.

"Желим и припремне утакмице да играмо против најбољих, то ћу форсирати док год сам у репрезентацији. То је једини прави нацин да напредујемо и сходно противнику видимо шта нам још треба да додемо до тог нивоа. За нас ће бити такмицарске, а не пријатељске утакмице у Грацу и Марибору. Више цемо радити на тактици и нападу, мање на одбрани. Фали уиграност, још неке ствари да поправим. ТО је једина промена, мало опуштених тренинга, јер им то свакако треба у овом тренутку", закључио је Перуничић.

Најбољи играц Европе у септембру Богдан Радивојевић истакао је задовољство новим виђањем са репрезентативним друговима.

"Срећни смо што смо поново на окупу. Сви смо упознати са нацином рада, екипа се добро познаје. Сви смо спремни да дамо све од себе да достигнемо ниво који желимо, а то је да се боримо са најбољим репрезентацијама. Радимо на томе, доста има тактике, доста видеа. Надам се да цемо што пре доди до тог нивоа. Пресрећни смо када смо у репрезентацији, то се да видети на терену и ван терена. Атмосфера је јако битан део овог окупљања. Показацемо то на припремним утакмицама. Спремамо се за првенство", рекао је Радивојевић.

Пивотмен Мијајло Марсенић такође је истакао да му драго што је тим поново на окупу.

"Када год се долази да се игра за репрезентацију, осећа се набој и срећа што се видимо поновои. Ова екипа је млада, полетна, верујемо у њу, дацемо све од себе да направимо што бољи резултат на Европском првенству. Чекају нас мецеви са Аустријом и Словенијом, бице добар показатељ где смо и на цему треба да порадимо да бисмо били спремни. Надамо се да цемо се приказати у добром светлу у ове две утакмице. Желимо да будемо спремни, да не будемо само конкурентни у јануару, вец и да играмо битну улогу после пар првенстава", рекао је Марсенић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести