ПОБЕДА НАД АЛКАЛОИДОМ Рукометаши Воше на најлепши начин отворили такмичење у ЛЕ Премијера задовољила и НАЈИЗБИРЉИВИЈЕ СЛАДОКУСЦЕ

Коначно су се сложиле све коцкице, па су и рукометаши Војводине пружили партију достојну својих квалитета и реномеа клуба.
r
Фото: RK Alkaloid

То се догодило на европској сцени, у ЕХФ Лиги Европе, победивши (31:26, 15:13) у Скопљу Алкалоид. Играли су Новосађани течно, надахнуто, вешто вођени с клупе, где су кључ првих бодова у другом по реду европском такмичењу држали Вукашин Воркапић, Милан Милић, Борис Пуховски и Андреј Трнавац.

Донекле се очекивало више од Македонаца, али Војводина је на терену деловала моћно, па им није ни дозволила да дођу до изражаја, где је искуство Ројевићевих пулена пресудило. Воша је играла добро с споља, агресивно одбрану, којом су командовали Пушица и Вуковљак, су добро затварали, сналазили се с играчем мање, једноставно тешко им је било дати гол.


Данци апсолутни фаворити

Силкеборг долази у уторак у Нови Сад у 2. колу Лиге Европе.

– Они су апсолутни фаворити. Примера ради добили су Ла Риоху 10 голова разлике, у прејаком данском првенству све редом побеђују... Ми у том мечу немамо шта да изгубимо, треба да уживамо и да дамо максимум. Очекује нас много јак противник, зато позиван верне навијаче да дођу и да уз помоћ пуних трибина покушамо да изненадимо данског представника Силкеборга – рекао је Ројевић.


Бекови, предвођени зналцем искусним Пуховски, су били на висини задатка, док је Милић одирао целу утакмицу на високом нивоу, чак је показао и неке нове моменте попут шута са земље. Голман Трнавац је чинио чуда, чак пет пенала Македонци нису реализовали. Једино, можда се од пивота мало више очекивало, али верујемо да ће до уторка када долази Силкеборг да дође све на своје место.

Фото: RK Alkaloid

– Јако сам задовољан како су се момци борили и који су приступ мечу имали. Добро смо скенирали ривала, који нам није ништа ново сервирао. Оно с чим нисам у потпуности задовољан је то што нам се деси да имамо мале кризе, али се углавном десе техничке грешке, промашени зицери или исхитрени шутеви. Да смо њих реализовали и да смо имали мање неизнуђених грешака резултат би био и убедљивији. Код вођства од седам голова то нам се десило, чиме смо их вратили на свега два гола разлике, уместо да смо отишли на осам-девет. Имам осећај као да помислимо да је крај утакмице и онда се определимо за неке шутеве које иначе не користимо. На томе треба да радимо у наредном периоду. Када би смо и ту, назовимо, дисциплину игре довели до максимума, онда би то све много боље било.


Желели, испунили

Игру Бориса Пуховског у домаћем шампионату Вошине присталице прилично су критиковале. Али, када је било најважније, Белорус је показао класу, одиграо искусно, зрело, поготово када се ломило средином другог полувремена.

– Одиграли смо одличан меч. Ово нам је била прва европска утакмица, желели смо добар почетак и успели смо. За овај меч смо се спремали више од недељу дана. Није било лако, али смо успели да одиграмо како смо желели. Алкалоид није могао да нас изненади, јер смо били спремни за њих. Ова два бода су важна, идемо даље – рекао је Пуховски.


Војводини, према Ројевићевим речима, треба константност свих 60 минута.

– Наравно да су грешке неминовне, али видљиво је то да је из утакмице у утакмицу смо све бољи.


Лига Европе - 1. коло

Група А
Кристијанстед – Рајн Некар 20:26
Нант – Бенфика 37:28

Група Б
Горњик Забрже – АЕК Атина 30:21
Криенс Луцерн – Хановер 23:31

Група Ц
Горење Велење – Винтертур 34:26
Куенка – Савехоф 22:30

Група Д
Повашка Бистрица – Брага 26:34
Неке – Скјерн 39:25

Група Е
Елверум – Ловћен 37:25
Флензбург – Кадетен 46:32

Група Ф
Силкеборг – Ла Риоха 34:25
Алкалоид – Војводина 26:31

Група Г
Фућсе Берлин – Цхамбери 24:22
Динамо – Сцоут 52:24

Група Х
Татабања – Констанца 24:29
Спортинг – Хобри Глогов 37:20

Утакмице другог кола играју се 24. октобра.


Утрчавање на "два" је нешто што је дало резултат.

– Тражили смо што више утрчавања без лопте, испоставило се да нису могли да нађу решење за то.

Када су се Скопљаци приближили на два гола заостатка Ројевић је затражио тајм-аут на којем је од изабраника тражио да не шутирају ван девет метара, да морају да буду стрпљиви до шансе, да играју широко, да нападају "један на један" и да са укрштањима и утрчавањима да то реше. 

– Истина, у намери смо успели, тј. погодили и утакмицу смо лагано решили. Овом приликом бих издвојио на првом месту голмана Трнавца, а потом Милића и Пуховског – истакао је Борис Ројевић.

Јово Галић

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести