ПОЧИЊЕ РУКОМЕТНА АРКУС ЛИГА СРБИЈЕ Воша и Југовић на отварању

Почиње такмичење у Аркус рукометној лиги Србије. Титулу брани Војводина, а поред ње у Групи А су Металопластика, Динамо, Црвена звезда, Раднички, Нови Пазар, Обилић и Југовић, који ће бити ривал Новосађанима у првом колу. Комшијски дерби се игра у суботу од 18 часова на Сланој бари, а улаз је бесплатан.
1
Фото: rkv.rs

Један од најбољих играча у протеклој сезони у редовима црвено–белих Александар Куртеш истакао се и у двомечу са Кадетеном, а о утакмици са Каћанима је рекао:

– Драго ми је да играмо против Југовића, који се вратио у Суперлигу. Клубу са великом традицијом је место у елити, јер Југовић је познат и по томе што је дао велики број врхунскох рукометаша и репрезентативаца. Неколико играча у нашој екипи је потекло у Каћу, а сада су носиоци игре у Воши. Утакмице ова  два клуба увеки су привлачиле велику пажњу, као и сада, када смо ми апсолутни фаворит. Југовићу неће недостајати ни борбености ни мотива, као ни нама. Наш циљ је јасан, само победа долази у обзир. Спремни смо за дугу и напорну сезону – рекао је пивот Александар Куртеш.

Имајући у виду да је Куртеш поникао у Југовићу, у овом мечу емоције ће ставити у други план и професионално ће приступити мечу.

– Код мене ће постојати мотив више да одиграм добро, да се у лепом светлу представим против клуба у коме сам провео седам–осам година и испуним очекивања тренера Ројевића. За Југовић ме вежу лепа сећања, као и моју породицу. Отац, стриц, брат и ја смо играли у Југовићу, зато и има посебно место у мом срцу.

Воша је апсолутни фаворит, што потврђује и Александар.

– Не можемо да бежимо од те улоге после осам узастопних титула. Јако ја важно да добро отворимо сезону, а знамо да су те прве утакмице увек незгодне и тешке. У свакој утакмици од нас се тражи и очекује максимум, као и то да одбранимо сва четири трофеја. Надам се да ћемо успети да оправдамо очекивања – поручио је Куртеш.

Ј. Галић

 

БОШКО РУДИЋ Шампион изразити фаворит

Југовић је пет дана пред почетак првенства променио тренера, а поверење је указано Бошку Рудићу.

–  Наступајућа сезона за нас ће бити изузетно тешка, пошто четири екипе испадају. У ходу ћемо решавати кадровска питања јер је изузетно тешко наћи слободног играча. Битно ми је да момци хоће да раде. Наша група је много квалитетнија од друге и готово све екипе ће да се боре за плеј–оф. Дуга је сезона, видећемо  шта ће да се дешава – рекао је Рудић.

Утакмица са Војводином за Југовић није од пресудне важности.

– Шампион је изразити фаворит, не само против нас, већ целог шампионата. Ми треба да се окренемо екипама који су ту са нама по квалитету и које ће у другом делу бити чланови плеј–аута. За нас је много важнија утакмица у следећем колу против Новог Пазара. Зато у сусрет са Новосађанима улазимо без резултског оптерећења, тим пре што не знамо у ком саставу ћемо истрчати на терен. Тек после последњег тренинга знаћу с којим саставом располажем.

Рудић је с Југовићем као играч пригрлио евопски Челенy куп, док је с Војводином као тренер освојио две титуле (2016. и 2017), Суперкуп и Свесрпски куп.

– Војводина и Југовић су моји клубови. Драго ми је што су успоставили сарадњу у вези играча, на добробит једних и других – нагласио је Рудић.

Субота

Аркус лига, група А (М) – НОВИ САД: Војводина – Југовић (18), ПАНЧЕВО: Динамо – Обилић (18), КРАГУЈЕВАЦ: Раднички – Нови Пазар (18).
Аркус лига, група Б (М) – ЛЕСКОВАЦ: Дубочица 54 – Спартак (18), КОСТОЛАЦ: Рудар – Шамот 65 (19).
Аркус лига (Ж) – НОВА ПАЗОВА: Младост НП – Бор РТБ (16), ШАБАЦ: Медицинар – Врбас (17), ЈАГОДИНА: Јагодина – Црвена звезда (19), КРАГУЈЕВАЦ: Раднички – Бекамент ББ (20).

Прва лига

Војводина (М) – СРПСКА ЦРЊА: Војвода Степа – Херцеговина (17), ЈАБУКА: Јабука – Долово (19), ГАЈДОБРА: Херцеговац – Потисје Плетекс (20), ТЕМЕРИН: Младост ТСК – Славија (19).
Прва лига Војводина (Ж) – ДЕБЕЉАЧА: Спартак – Раванград (19), РУМА: Словен – Круле (20).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести