РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ СУТРА ДОЧЕКУЈУ ЈУГОВИЋ У СУПЕРЛИГИ СРБИЈЕ (18)​​​​​​​: Комшијски дерби у Сланој бари

Ближи се крај сезоне у рукометној Суперлиги Србије, а екипе су у завршним борбама за што бољу позицију пред одигравање. Пред локални дерби 20. кола у ком се састају Војводина и Југовић ситуација је јасна. Новосађани ће сигурно у плеј-оф и борбу за трофеј, док ће Каћани у плеј-аут и очекује их надметање за опстанак, које судећи по тренутном стању на табели не би требало да представља проблем за екипу Ђуре Тојагића. Меч се игра данас са почетком у 18 часова у СЦ Слана бара.
В. Фифа
Фото: Dnevnik.rs

Ближи се крај сезоне у рукометној Суперлиги Србије, а екипе су у завршним борбама за што бољу позицију пред одигравање. Пред локални дерби 20. кола у ком се састају Војводина и Југовић ситуација је јасна. Новосађани ће сигурно у плеј-оф и борбу за трофеј, док ће Каћани у плеј-аут и очекује их надметање за опстанак, које судећи по тренутном стању на табели не би требало да представља проблем за екипу Ђуре Тојагића. Меч се игра сутра са почетком у 18 часова у СЦ Слана бара.

 У првом овосезонском окршају старих знанаца Војводина је убедљиво славила у Каћу са 38:21.

 Тренер шампиона Србије Борис Ројевић рекао је да се увек радује дербију са Југовићем и да очекује нову, 19. победу у сезони.

- Дуел са Каћанима који је звек добро пропраћен и који нам пуно значи докази у добром тренутку. Савладали смо Металопластику у полуфиналу Купа Србије, изборили борбу за трофеј и ту смо остварили примарни циљ. Сада се можемо позабавити припремама за завршницу сезоне и надам се да ће бити успешна као и прошла. На утакмици са Југовићем ћу поделити минутажу и они играчи који су се више трошили у протеклом периоду ће одмарати. То с друге стране даје момцима са мањом минутажом прилику да стекну искуство и подигну самопоуздање добром игром. Свесни смо улоге фаворита, али се нећемо опуштати. Покушаћемо да решкмо питање победника што раније и затим се посветимо опоравку и припреми за плеј-оф - јасан је Ројевић.

Десно крило Војводине Вукашин Воркапић који се тек вратио на терен након повреде лакта рекао је да очекује нове бодове у дуелу са Каћанима.

- У среду смо савладали Металопластику и тако обезбедили борбу за трофеј намењен освајачу Купа Србије. То ми је прва утакмица после вишемесечне паузе и заиста ми је драго што сам одиграо добар меч. Немамо много времена за одмор пошто нас данас очекује меч са Југовићем у ком ништа нећемо препуштати случају, идемо на победу и верујемо да ћемо је и остварити - истакао је Воркапић.

Голман Југовића Марко Гаћиновић истакао је да екипа са нестрпљењем очекује комшијски дерби.

- Дуели са Вошом су увек интересантни пошто су одлични за доказивање и представљају одличну проверу. Они су апсолутни фаворити, али нама нико не може да забрани да се боримо и покушамо да их изненадимо. Надам се доброј утакмици, а зашто да не и бодовима - јасан је Гаћиновић.

В. Гвозденовић

Суперлига Србије

Сутра

Обилић - Врање (16)

Металопластика - Партизан (18)

Динамо - Уб (18)

Војводина - Југовић (18)

Недеља

Раднички - Пролетер (18)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести