РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ УБЕДЉИВО СЛАВИЛИ ПРОТИВ ЈУГОВИЋА: Некад био дерби, сад се приповеда

Рукометаши Војводине савладали су каћки Југовић са 36:17 у дербију 20. кола Суперлиге Србије. Истина, по резултату и односу снага дуел у СЦ Слана бара тешко се може окарактерисати као дерби, већ тај епитет носи захваљујући дуелима ових тимова од пре десетак година.
В. Фифа
Фото: Dnevnik.rs

Као што је било и очекивано уводни минути протекли су у знаку домаћина који је бриљирао на обе стране терена. Посебно је инспирисан био српски репрезентативац Вукашин Воркапић којем је ово друга утакмица по повратку на терен након повреде лакта. Воркапић је у првих 30 минута постигао осам погодака.

Након 14 минута било је 10:2 за српског шампиона.

Комбиновао је Ројевић поставе, пробавао акције, а екипа је одговорила свим задацима и наставила са добром игром, те се гости нису много питали.

Фото: Dnevnik.rs

Наставило се у истом ритму и у другом полувремену. Надмоћна је била Воша, док су гости били безидејни, рекло би се исувише уплашени да се супротставе црвено-белима. Прилику да се ухвате у коштац са сениорима добили су Вошини таленти Ђорђе и Марко Драшко као и Андрија Станков. Ђорђа и Андрија су учествовали у креацији напада, док је Марко након неколико интеревенција био награђен аплаузима. Привели су Новосађани рутински меч крају и уписали 19. победу у елитном рангу српског рукомета.

В. Гвозденовић

Суперлига Србије

Црвена звезда - Дубочица 29:25

Обилић - Врање 26:24

Партизан - Металопластика 30:27

Динамо - Уб 38:30

Војводина - Југовић  36:17

Сутра

Раднички - Пролетер (18)


Војводина - Југовић 36:17 (20:8)

СЦ Слана бара, гледалаца: 250. Судије: Мандић (Србобран), Ковачић (Ветерник). Седмерци: Војводина 5 (2), Југовић 6 (2). Искључења: Војводина 16, Југовић 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин (8 одбрана), Воркапић 10 (1), Вуковљак, М. Драшко (5 одбрана), Азиз 4, Ратковић, Сунајко 5, Рађеновић 1, Пешић, Ђ. Драшко 4 (1), Станков 2, Роган 1, Томић 2, Ђорђић 1, Голубовић, Пуховски 6.

ЈУГОВИЋ: Пеић 4, Момчиловић, Драгољевић 1, Видојевић, Ранчић 4 (1), Гаћиновић, А. Скубан 2, Нинков 1, Барбатесковић 1, Јаћимовски, Максимовић, Барјактаревић 2 (1), Дубаић 1, Самарџић 1, Н. Скубан, Диздар (9 одбрана, 2 седмерца).


 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести