РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ БИЛЕ БЛИЗУ СЕНЗАЦИЈЕ У ПРВОМ МЕЧУ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ: Данкиње тешком муком до победе

Рукометашице Србије претрпеле су пораз од Данске 21:25 (12:10) у првом мечу групе Е Светског првенства. Изабранице Уроша Брегара су одиграле сјајно прво полувреме и константно су имале предност. Наставила се бриљантна игра и у наставаку чему сведочи податак да су Данкиње до првог вођства стигле тек у 54. минуту. Ипак ношене подршком са трибина Данска је освојила два бода.
ЕПА-ЕФЕ
Фото: ЕПА-ЕФЕ

Српкиње су феноменално стартовале и повеле су са 3:0. Брзо се ,,освестила" Данска и смањила заостатак. Очигледно је улога фаворита Данској донела нервозу, па су играчице имале доста нерезонских шутева и лоших реакција у одбрани. Одржавале су Српкиње предност и нису је испуштале до 24. минута када је Данска по први пут изједначила.

Фото: РСС

Иако се очекивало да на почетку другог дела Србије падне, то се није десило. Играле су храбро изабранице Уроша Брегара и одржавале егал са фаворизованим Данкињама. Одлично су играле гошће у одбрани, брзо су се враћале на своју половину и добром кретњом терале су домаћина на грешке. Одолевале су Српкиње и на 15 минута до краја имале су и гол предности. На голу Србије бриљирала је Марија Чолић. Иако је реализација у нападу била слабија, наше играчице су успевале да изборе седмерце које је у поготке претварала Марија Лаништанин. Невероватно су играле младе Српкиње и константно имале или гол више или егал. Данкиње су до првог вођства дошле тек у 54. минуту, али су га на искуство одржале и на једвите јаде уписале бодове. Најбоља играчица сусрета била је Ема Фрис.

У другом мечу групе Е Румунија је очекивано савладала Чиле са 44:19. Српкиње ће у недељу поново на терен, а противник ће бити Румунија. Меч се игра од 18 часова.

В. Гвозденовић

Данска - Србија 25:21 (10:12)

ХЕРНИНГ: Арена Јиске Банк Боксен, гледалаца: 5000. Судије: И. Коваљук и А. Коваљук. Седмерци: Данска 8 (6), Србија 7(7). Искључења: Данска 2, Србија 14 минута.

ДАНСКА: Тофт 1 (3 одбране), С. Иверсен 2, Хагесо 1, Остергард 2, Хансен, Хејндал 1, Хаугстед 1, Рејнхарт (2 одбране), Јоргенсен 5 (3), Јенсен 3, Бургард, Петерсен 2 (1), Хојлунд 2, Фрис 5 (2), Р. Иверсен 2, Халилчевић, Скалионе.

СРБИЈА: Радосављевић 5, Величковић, Мајкић, Вукајловић, Лаништанин 5 (5), Нуковић, Јањушевић 3, Јововић 5 (2), Стаменић, Кубина, Ловрић 1, Бојичић, Радевић, Лазић 1, Милојевић 1, Чолић (10 одбрана).

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести