Војвођански суперлигашки рукометни дерби: "Веверице" прегазиле Спартак

ЦРВЕНКА: Дерби 19. кола првенства рукометне Супер Б лиге одигран у Црвенки, а у којем су снаге одмериле Црвенка и Спартак из Суботице протекао је у знаку домаћина који је на крају заслужено славио са 31:25.
1
Фото: Ј. Тома

Почетак дербија је припао гостима из Суботице који су вешто користили грешке рукометаша Црвенке у нападу и већ у осмом минуту су имали три гола предности када су водили са 7:4, а потом и 8:5, имали напад за плус четири нису га реализовали и од тада суботичка кола крећу низбрдо.

Из минута у минут „веверице“ су преузимале иницијативу и у 19. минуту стижу до изједначења 8:8, да би у 22. минуту повели са 10:9 и након тога све је ишло на руку изабраницима Зорана Ловре. Чини се да је кључан моменат био тренутак када је испред гола Црвенке стао Лука Павићевић, који је својим одбранама улио потребно самопоуздање својим саиграчима, који су у нападу предвођени сјајним Чабрилом и младим крилом Марком Ивићем који је у том периоду имао стопостотни голгетерски учинак 4 од 4, увећавали предост и на одмор отишли са три гола вишка 15:12.

У другом полувремену апсолутна доминација „веверица“, предност је расла и до плус 7 (28:21) у 51. минуту, да би потом рутинском игром Црвенчани сусрет привели крају онако како су и прижељкивали – убедљиво победивши Спартак са 31:25. У екипи Црвенке најефикаснији је био Војин Чабрило који је постигао девет голова и проглашен је за најбољег играча сусрета, по пет пута су се у стрелце уписали Никола Егић и Мирко Подунавац, четири гола је постигао Марко Ивић, три Срђан Драгић, два Алекса Томић и по један Бојан Машић, Лео Фејеш и Милош Ивић.

У екипи Спартака најефикаснији је био Радосављевић са осам голова, од којих је шест постигао из седмераца, пет голова постигао је Живковић, четири Мискин, по три Момић и Стевовић, а по један гол Потпара и Лаковић. Овом победом рукометаши Црвенке су задржали корак у трци за једним од прва четири места која воде и плеј оф, јер су тренутно четтврти на табели са 23 освојена бода. У наредном колу рукометаши Црвенке иду у госте предпоследњем на табели Синђелићу у Београд.

Ђ. Бојанић

ЦРВЕНКА – СПАРТАК 31:25 (15:12) Спортска хала „Слободан Чиле Мишковић“, гледалаца 350. Судије: Бранко Радаковић и Никола Бакмаз ( Нови Сад). Искључења: Црвенка 8 минута, а Спартак 6 минута. Седмерци: Црвенка 3 (3), а Спартак 6 (6)

ЦРВЕНКА: Марјанац, Подунавац 5 (3), Машић 1, Николић, Егић 5, Павићевић, Фејеш 1, С. Драгић 3, Швељо, Чабрило 9, Ми. Ивић 1, Делибашић, Рачић, Ма. Ивић 4, З. Драгић, Томић 2.

СПАРТАК: Старчевић, Момић 3, Мискин 4, Вуковић, Марић, Ивић, Потпара 1, Гашић, Спремо, Радосављевић 8 (6), Перазић, Буквић, Стевовић 3, Живковић 5, Лаковић 1, Војводић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести