Шахиста Андреј Љепић убедљив на меморијалном турниру у Новом Сланкамену

Mеморијални турнир у част Срђана Котарца одржан је у Новом Сланкамену, 14. априла и у надметању у убрзаном шаху окупило се 52 играча.
с
Фото: Приватна архива

Одиграно је седам кола по Швајцарском систему, уз компјутерско паровање. Колико је такмичење било јако показује и састав.

За таблом су се нашли четири велемајстора, један женски велемајстор, четири интермајстора и један женски интермајстор. Организатори овог догађаја су били породица Котарац и Шаховско удружење Инђија. Посао главног судије је добро обавио национални арбитар Иван Раденковић.

Млади ФИДЕ мајстор из Новог Сада Андреј Љепић је био веома инспирисан за игру. Освојио је прво место, оставивши иза себе далеко искусније колеге, при том им дозволивши само један реми, и то против првог носиоца турнира велемајстора Александра Ковачевића.

Импозантан учинак од 6,5 поена из седам партија, као и рејтинг перформанс од 2585, донели су младој нади новосадског шаха чак 78 рејтинг поена. Такође без претрпљеног пораза и са два ремија је на другу степеницу стао велемајстор Ковачевић, док је треће место припало велемајстору Бранку Дамљановићу, који је имао најбоље додатне критеријуме у групи од шест играча са освојених пет поена.

Најбољепласирана шахисткиња на турниру је била Љиља Дрљевић, женски интермајстор, са укњижених 3,5 поена, колико је имала и велемајсторка Светлана Прудњикова.

С. К. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести