АМБИЦИОЗНИ АЛКАРАЗ Наравно да ми је циљ прво место на АТП листи, али и Ђоковић се пита

ПАРИЗ: Шпански тенисер Карлос Алкараз изјавио је данас да му је циљ да годину заврши на првом месту АТП листе, преноси Јуроспорт.
1
Фото: Screenshot/Youtube/US Open Tennis Championships

Алкараз је поновио да је током сезоне имао проблема са повредама.

„Осећам се боље. Очигледно, имао сам неколико недеља да опоравим тело. Повредио сам се на мастерсу у Шангају, али дани одмора су ми много помогли. Нисам још 100 одсто спреман, али сам близу”, рекао је Алкараз.

Шпански тенисер је у Паризу тренирао са Новаком Ђоковићем и Каспером Рудом.

„Имао сам квалитетан тренинг са Ђоковићем и Рудом. Са Ђоковићем је то био рад пуног интензитета. Мислим да смо већ тренирали заједно у Мадриду и на Ролан Гаросу. Ово нам је трећи или четврти пут да радимо заједно. Не плашим се да ће Новак да се навикне на моју игру, одиграли смо већ четири меча, тако да се добро познајемо”, додао је шпански тенисер.

 Алкараз ће у другом колу турнира у Паризу играти против Руса Романа Сафиулина. Он се тренутно налази на другом месту АТП листе иза Новака Ђоковића.

„Наравно да ми је циљ прво место на АТП листи на крају године. Радим да будем још бољи играч, али наравно да се и Ђоковић пита”, изјавио је Алкараз.

Шпанац је прошле године морао због повреде да преда меч осмине финала мастерса у Паризу против Холгера Рунеа. Алкараз потом због повреде није играо ни на завршном турниру у Торину.

„Било ми је заиста тешко, али сам узбуђен што ћу ове године играти на завршном турниру”, закључио је Алкараз.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести