АРАНЧА САНЧЕС ВИКАРИО ПРОГЛАШЕНА КРИВОМ Сакрила имовину због дуга

БАРСЕЛОНА: Некадашња шпанска тенисерка Аранча Санчес Викарио и њен бивши супруг Ђозеп Сантакана проглашени су кривим за превару, саопштио је данас суд у Барселони, преноси АП.
Youtube Printscreen/tennisfamer
Фото: Youtube Printscreen/tennisfamer

Суд је утврдио да су Санчес Викарио и Ђозеп Сантакана сакрили имовину у покушају да избегну плаћање дуга више милиона евра једној банци у Луксембургу.

Некадашња најбоља тенисерка света је осуђена на четири године затвора. Међутим, Санчез Викарио ће избећи затворску казну, јер је први пут починила прекршај. Она је прошле године постигла договор са тужилаштвом да призна оптужбе у замену за смањене казне.

Ђозеп Сантакана је добио затворску казну од три године и три месеца. Санчес Викарио и Сантакана ће морати да плате и казну од 6,6 милона евра.

Санчес Викарио (52) је у каријери у синглу освојила 29 титула, а од тога четири гренд слем трофеја. Она је 12 недеља провела на првом месту WТА листе у синглу.

Некадашња шпанска тенисерка је у дублу и микс дублу освојила 10 гренд слем трофеја. Освојила је и четири олимпијске медаље и пет трофеја у Фед купу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести