ЂОКОВИЋ: ДОБАЦИВАЊЕ СА ТРИБИНА ФРУСТРИРА Надам се да ће ми форма у Мелбурну бити све боља

МЕЛБУРН: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је данас да је задовољан пласманом у треће коло Аустралијан опена и додао да се нада да ће бити у све бољој форми како турнир у Мелбурну буде одмицао.
s
Фото: Tanjug/ (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Ђоковић се данас пласирао у треће коло Аустралијан опена, пошто је у другом колу савладао домаћег тенисера Алексеја Попирина 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3.

"Био је бољи у другом и трећем сету, моментум се променио у тај-брејку и то су невероватне ствари које доноси тенис. Убацио сам неку лопту више од њега. Сервирао је сјајно, тактички се одлично спремио, заслужује аплауз. Са неким интезитетом у фазама јесам играо на високом нивоу, искористио сам играчки план и задовољан сам проласком у треће коло", рекао је Ђоковић по завршетку меча. Ђоковић је десет пута у каријери освојио Аустралијан опен.

"За мене је јако важно да идем што је даље могуће, да извучем најбољу форму. У првим колима је најтеже, ту су тенисери који немају шта да изгубе, играју своје најважније мечеве. То су добри тенисери, увек некако нађем начин да добијем меч у четири сета. Надам се да ће ми форма бити све боља како турнир буде одмицао", истакао је српски тенисер.

Ђоковић је осврнуо и на атмосферу на трибинама. Поједини навијачи су добацивали српском тенисеру током меча.

"Доста је било проблема између првог и другог сервиса. Морам да прихватим неке ствари, било је фрустрација, добацивали су са трибина. Позвао сам једног доле да ми се супротистави у дуелу један на један. Извинио ми се са даљине, дешава се то", истакао је Ђоковић. Најбољи тенисер света је на крају говорио и о свом здравственом стању.

"Дефинитивно није најбоље могуће у овом тренутку. Имао сам толико сличних ситуација у својој каријери, носим се са тим", закључио је Ђоковић. Ђоковић ће у трећем колу Аустралијан опена играти против Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести