НОВАК ЂОКОВИЋ О ОЧЕКИВАЊИМА:  Да будем искрен, нису велика

Српски тенисер Новак Ђоковић није оптимистичан пред део сезоне који ће се играти на шљаци, а који ће започети на Мастерсу у Монте Карлу.
s
Фото: Facebook

Новак је турнир у Кнежевини освајао два пута, а последњи је био пре готово деценије (2015. године).

"Увек сам волео да играм овде. Живим ту дуго, моје двоје деце је рођено овде, као дом ми је. Невероватан број сати сам провео овде тренирајући. Знам све, али играње код куће ствара притисак. Шљака је најзахтевнија подлога. Треба ми дуже да достигнем свој најбољи ниво. На почетку каријере сам остваривао боље резултате. Последњих пет или шест сезона нису биле толико успешне. То се можда промени, сјајно је што сам овде. Нисам играо у Мајамију, па сам имао више времена да тренирам на шљаци", рекао је Ђоковић који је говорио и о очекивањима пред део сезоне на шљаци:

"Да будем искрен, нису велика. Када погледате како сам играо ове године и резултате које сам остваривао овде. За мене, углавном је реч о консолидовању игре на шљаци и да се надам да ћу постићи форму са Ролан Гароса. Све преко тога је бонус."

Изнад тог, па и осталих турнира и Гренд слемова су му Олимпијске игре.

"Оне су веома важне, увек говорим о Олимпијским играма као приоритету. На последњих неколико нисам успео да достигнем најбољи ниво. Овај пут ће бити мало другачије. По први пут ћемо играти на шљаци. Играње пре тога на Ролан Гаросу ће помоћи у спремању. Додуше, пре тога имамо мали турнир Вимблдон (смех) и то није идеално. У сваком случају, најбитнији период године је између Ролан Гароса и УС Опена". Тада морате да будете спремни ментално и физички", закључио је Ђоковић.

(Б92)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести