Тим: Гренд слемови су мој приоритет

БЕЧ: Најбољи тенисер Аустрије Домоник Тим каже да за њега није приоритет да буде први рекет света, већ су му приоритет Гренд слемови.
dominik tim, Tanjug/AP
Фото: Tanjug

Тим је, у интервјуу за аустријску телевизију „Сервус ТВ“, нагласио да му је важно како игра у једној години.

"Мени није одлучујуће који сам број на ранг листи. Гренд слемови су мој највиши приоритет. Ако не побеђујем ни на једном Гренд слему или не играм ниједно финале на њима, можда не бих био задовољам том годином. Ако сам број четири и победим на једном Гренд слему и можда целу годину не играм тако добро, био бих задовољнији", објаснио је он.

Тим је истакао да је његов циљ да на великим турнирима игра добро, као што је то био случај ове и већином времена прошле године.

Указао је да је број 1 у свету тениса наравно изазов.

"Постоји жеља, наравно када сам број три да будем и број 1. Али та жеља није тренутно тако велика колика је за освајањем Гренд слем титуле или као сада за другом титулом", нагласио је Тим.

"Може бити да ће идуће године сва четири Гренд слема освојити велика тројка – Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер. Пре свега Ђоковић и Надал. Али и поред тога су шансе веће да има више нових победника. Моја титула је због тога била важна, јер су други видели да је то могуће", нагласио је он.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести