(УЖИВО) НОВАК КРОЗ МУКЕ ДО ПОЛУФИНАЛА У МОНТЕ КАРЛУ

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у четвртфиналу Мастерса у Монте Карлу победио је Аустралијанца Алекса де Минора са 7:5, 6:4.
1
Фото: Printscreen/X mreža

6:4: Поен за Алекса, па два лепа поена за Новака. Потом и трећи који му је донео две меч лопте. Користи Новак већ прву, иде у полуфинале!

5:4: Толико мучења у сервис гемовима за Новака, сада лако стиже до три везана поена и 40:0. И нова грешка Алекса, сада је 5:4. Де Минор ће сервирати да остане у мечу. 

4:4: Успео је Де Минор да добије свој сервис гем и тиме прекине ову необичну серију брејкова у другом сету. Сада је 4:4. Новак мора да нађе начин да одговори и заврши меч у овом сету. 

4:3: Шести брејк заредом, имао је Новак 40:15, али не користи шансу. Аустрралијанац је некако још у сету, смањио је новим рибрејком на 4:3. 

4:2: Наставља се иста прича. Аустралијанац лако греши у сервис гемовима. Тако је Новак опет лако стигао до 15:40 и две прилике за брејк. Прву не користи, али ту је друга! Овог пута дуга размена припала је Новаку. Има 4:2!

3:2: Поново неизвестан гем. Де Минор је грешкама Новака стигао до 15:40 и две брејк лопте. Не користи прву, послао је лоптицу у аут. Али после дуге размене, погрешио је Ђоковић и ето нам новог брејка. Брејкденс у другом сету се наставља, 3:2. 

3:1: Имао је Алекс 30:0, али онда прави две лаке грешке за 30:30. И нову из бекхенда, за брејк лопту Ђоковића. Па из форхенда, ето новог брејка за броја један!

2:1: Новак опет тешко дише, делује да је баш уморан. Свакако ће покушати да игра краће поене, очигледно је да је далеко од оне некадашње физичке спреме. Ипак, меч за сада иде у добром смеру. Аустралијанац користи Новакове проблеме. Одмах узвраћа рибрејком, смањује на 2:1. Да видимо како ће Ђоковић изаћи из ове мини кризе...

2:0: На 30:15, Новак је натерао Де Минора на две лаке грешке. Тако је стигао до 30:40 и брејк лопте. Погрешио је Де Минор на мрежи, послао волеј у мрежу и Ноле је узео брејк.

1:0: После добијеног сета, успео је да добије и почетни гем у другом сету. Две грешке Де Минора су му помогле у томе после 30:30. 

Почео је други сет

 

Новак Ђоковић је освојио први сет за 66 минута са 7:5. Ноле је искористио тек трећу сет лопту.

7:5: Два поклон поена на старту гема, лаке грешке Де Минора, 0:30. Погодио је потом ас број два, али је уследила дупла сервис грешка за 15:40. Нове две сет лопте за Новака! Не користи прву, био је то промашај из форхенда по дијагонали. Ни наредну, овог пута је погрешио из бекхенда. Стигла је и трећа шанса у гему, грешка Алекса на дроп-шоту! Сет за Новака после 66 минута игре. 

6:5: Де Минор је успео да дође до 30:40 и брејк лопте. Лош одскок је помогао Новаку, погрешио је Аустралијанац и послао лоптиву у мрежу. Новак је потом нешто тражио од судије Орели Торт, нејасно је шта. Добио је наредни поен, али уз пад у близини мреже, срећом без последица. Одличним форхендом је решио наредни поен и добио гем којим је обезбедио макар тај-брејк. 

5:5: На 15:0, Новак је успео да ухвати високи волеј и спусти лоптицу у поље противника, 15:15. Уследио је добар сервис Де Минора, потом још један промашај из ритерна, 40:15. Љутио се Новак, није био задовољан саветима из бокса, али је промашио и Де Минор, 40:30. И још једном, Аустралијанац је поклонио Новаку "ђус". Потом лош дроп-шот Де Минора, сет лопта за Новака! Не користи је, Де Минор је погодио винер после једне краће лопте.

5:4: Новаков први ас у мечу уследио је за 40:0. Ритерн Де Минора на други сервис завршио је у ауту. Добра ствар за Новака да добије експресно гем и стави противника под притисак. Сада Де Минор сервира да остане у сету. 

4:4: На 30:30 одиграли су изузетно дугу размену, на крају погрешио је Новак из форхенда. Разменили су чак 34 ударца. Имао је Алекс среће да погоди линију из бекхенда, лоптица је само склизнула и тако је стигао до 4.4.

4:3: Дивним лоб ударцем и неуспелим твинером после тога од стране Де Минора, Новак је дошао до 30:0. Промашио је Новак форхендом по паралели, 30:15, да би потом и Алекс погрешио и избацио лоптицу у аут. За крај сјајан дроп-шот, не стиже то ни "Брзи Гонзалес Де Минор".

3:3: Добро за сада игра и Де Минор. Има велику брзину, диктира ударце, а за крај гема који је добио без изгубљеног поена, погодио је ас. Први од почетка сусрета.

3:2: Глатко Новак добиа овај гем. Без изгубљеног поена, а завршава га неодбрањивим винером. За сада, све делује у његовој игри веома добро.

2:2: Сада је Де Минор изгубио само један поен и релативно лако добио гем.

2:1: Чини се да Новак полако појачава ритам. Ни у овом гему није било лако, али на30:30 је добро одсервирао, а потом је притиснуо противника и натерао га на грешку.

1:1: Сада је Новак лако стигао до 15:40 и две брејк лопте. Де Минор је форхенд винером решио прву. Онда сјајним дроп-шотом неутралисао и другу, Новак то није успео да стигне да враати у терен. Штоп волејом Алекс је стекао предност, али је потом погрешио из форхенда. Потом добра дефанзива Алекса и имамо 1:1.

1:0: Почело је промашајима Ђоковића из форхенда. То је донело две брејк лопте Де Минору и 15:40. Новак је прву спасао тако што је натерао противника на грешку из форхенда. Уследила је дуга размена и нова грешка Аустралијанца за 40:40. Новак је потом позвао скраћеном лоптом Алекса на мрежу и потом добио поен пошто је бекхенд волеј Аустралијанца завршио у мрежи. Добио је Новак и наредни поен и повео. 

Ђоковић је претходна два дуела са Сафијулином (6:1, 6:2) и Музетијем (7:5, 6:3) добио без изгубљеног гема, а сигуран је био и Аустралијанац против Стена Вавринке (2-0), Талона Грикспора (2-1) и Алексеја Попирина (2-0).

Новак и Де Минор су одиграли два међусобна дуела и резултат је 1-1. Србин је 2023. славио на Аустралијан Опену 6:2, 6:1, 6:2, а његов данашњи ривал у јануару ове године на Јунајтед купу 6:4, 6:4.

Ђоковић има 40 мастерс трофеја, од тога два у Монте Карлу, а уколико у недељу подигне пехар то ће му бити 100. јубиларни у каријери. Де Минор има осам титула.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести