ЦРНОГОРСКИ ВАТЕРПОЛИСТА ДУШАН МАТКОВИЋ: Србија има добре појединце, морамо да наметнемо наш ритам

Ватерполо репрезентативац Црне Горе Душан Матковић изјавио је да његов тим мора да наметне свој ритам ако жели победу против Србије у другом колу групе Ц на Светском првенству у Дохи.
1
Фото: Youtube Printscreen

Србија је јуче у првом колу победила Јапан резултатом 17:10, док је Црна Гора после петераца била боља од селекције САД-а 16:15.

- Победа нам је уједно дала и додатно самопоуздање, које ће нам бити потребно у наставку турнира. Окрећемо се мечу са Србијом, да покушамо да одиграмо што боље - рекао је Матковић, преноси званични сајт РТЦГ.

Утакмица између Србије и Црне Горе биће одиграна сутра од 15.30 часова.

- Србија има неколико изузетно добрих појединаца, наш циљ је да њих зауставимо. Кључно је ипак да наметнемо наш ритам, јер сматрам да Србија то не може да испрати", навео је Матковић.

Црногорски ватерполиста Мирослав Перковић изјавио је да верује да његов тим може да освоји прво место у групи Ц.

- Сваки меч на почетку турнира је тежак и захтеван. Американци су врло квалитетна екипа, са врхунски центром и добрим шутерима. Сигуран сам да смо победу могли да остваримо у регуларном делу меча. Верујем да можемо да победимо и Србију и Јапан и да освојимо прво месту у групи - рекао је Перковић.

Он је истакао да Црна Гора има реалне шансе да победи Србију.

- Ми смо млађи, полетнији и спремнији од њих, имамо боље пливање и бољу комуникацију између себе. Нашу предност треба тражити у тимском духу и жељи за победом. Имамо реалне и добре шансе да до ње и дођемо. Спремамо се и надамо се најбољем - додао је Перковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести