Делфини играју са Јапаном на отварању СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА (14.00)

ДОХА: Ватерполисти Србије сутра од 14 часова играју са селекцијом Јапана у мечу првог кола групе Ц Светског првенства у Дохи.
Ватерполо савез Србије
Фото: Ватерполо савез Србије

Јапан је годинама био у сенци Кине и Казахстана али од тренутка добијања организације Олимпијских игара кренули су са мртве тачке.

У Будимпешти на СП 2022 су били девети, у Фукуоки прошле године једанаести, на Светској лиги 2018. су завршили као четврти.

Водећи играч је Инаба који игра за Ортиђу. На неколико последњих званичних такмичења био је међу најбољим стрелцима.

Капитен репрезентације Никола Јакшић истиче да његов тим сутра мора да у утакмицу уђе са поштовањем према противнику.

“Међутим знамо како играју, незгодан су ривал и не смемо да дозволимо да они диктирају ритам. Нама би победа много значила пред наредне дуеле са Црногорцима и Американцима преко којих можемо до олимпијске визе. После идемо даље, Загреб нас је разбудио, можемо много више од седмог места у Европи”, изјавио је Јакшић за званични сајт савеза.

Бек националне селекције Сава Ранђеловић додаје да Јапан са свима може да игра егал три четвртине.

“То им омогућава стил игре заснован на њиховим физичким могућностима. Слабији су од осталих, зује око тебе, лако долазе у ситуацију да добију контра фаул. Пресинг је по читавом базену и треба доста снаге и умећа да се то надигра. Ово је најуједначенија група, где су све утакмице отворене. За разлику од Загреба то може да нам буде добро јер право на лежернију игру немамо. Јапан мора да се победи”, закључио је Ранђеловић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести