ЕП Барселона: Србија у четвртфиналу чека Мађаре

Ватерполисти Србије победом над Словачком од 13:5 у последњем колу Д групе на Европском првенству у Барселони обезбедили су прво место на табели и директан пласман у четвртфинале.
mitrovic, VSS Marcelo ter Bals
Фото: Stefan Mitrović, foto: VSS Marcelo ter Bals

Наша селекција ће бити слободна до уторка, где у четвртфиналу од 17 часова чека Мађаре. Наиме, наши северни суседи су у А групи заузели друго место иза Италије и у осмини финала ће се састати са Холанђанима, који реално гледано нису њихова класа. Тако да нас већ у уторак очекује ватреполо класик.

Изабраници Дејана Савића против Словака су играли таман колико је требало да победе. Резултта је могао да буде и много убедљивији, јер су „делфини“ погодили бар шест, седам статива. Тако и Словаци могу да буду задовољни коначним резултатом.

Србија је потпуно доминирала у првој четвртини коју је добила са 5:1, а Савић је дуел почео с играчима који имају мању минутажу. И та комбинована постава је одмах Словацима ставила до знања шта ће се догађати. За шест минута било је 5:0, а онда је почело одрађивање посла.

Ривал је у другој четвртини искористио опуштеност Србије, смањио почетком треће у једном моменту и на 8:5. И на тој бројци датих голова Словаци су до краја и стали, јер је Србија онда поново заиграла мало ангажованије. Лепим шутевима и добрим акцијама Срби су крунисали победу.

Селектор Дејан Савић је истакао да је дуелу са Словацима било осцилација, али да екипа иде даље.

„Знам да многи воле три дана паузе, али ја не спадам међу такве тренере. Волим тензију и мораћу да нађем начин за њу. По свему судећи биће то кроз пет јаких тренинга. О следећем ривалу ћемо причати када дође време“, казао је Савић.

Гојко Пијетловић је бранио у друге две четвртине.

„Било је тврђе него што смо мислили. Пробали смо неке акције. Ову паузу пред дуел са Мађарима морамо да искористимо на прави начин. Првенство заправо тек сада почиње. Сунце није сметало, како нама, тако и њима, па немамо парво да се жалимо“, казао је Пијетловић.

Сава Ранђеловић је истакао да је срећна околност у овом дуелу била та да сунце није сијало тако јако као у утакмици против Русије.

„Тада две четвртине нисмо могли да гледамо. Задовољан сам. Сви се добро осећамо, било је боље него у прва два сусрета. Дижемо се полако, делујемо све боље и верујем да ћемо следећег ривала да дочекамо спремни“, казао је Ранђеловић.

Фото: Sava Ranđelović, foto: VSS Marcelo ter Bals

Србија - Словачка 13:5 (5:1, 3:3, 2:1,3:0)

БАРСЕЛОНА: Базен Пикорнел, гледалаца: 400, судије: Палети (Италија), Кикалишвили (Грузија). Играч више: Србија 7 (5), Словачка 11 (3). Петерци: Србија 1 (1)

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић 2, Рашовић, Ранђеловић 2, Ћук 2, Д. Пијетловић, Вицо 1, Алексић 2, Јакшић 2, Филиповић 2, Прлаиновић, С. Митровић, Б. Митровић. Селектор: Савић.

СЛОВАЧКА: Хоферица, Видумански, Затович, Урадник 1, Дурик 2, П. Ткач, Марош Ткач 1, Марек Ткач 1, Белик, Царај, Коларик, Балаж, Лацак. Селектор: Нижњи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести